luni, 28 decembrie 2015

Un barbat a fost arestat pentru detinerea unei arme 3D




Din ce in ce mai multe stiri “bomba” par sa apara si sa ne uimeasca de-a dreptul. In continuare vom discuta despre o stire de actualitate prin care se comunica faptul ca un barbat a fost arestat pentru detinerea unui pistol 3D. Iata care este stirea:

Un barbat de 27 de ani a fost arestat in Kawasaki, Japonia, fiind acuzat ca poseda cateva pistoale imprimate 3D, potrivit unui raport de stiri. Yoshitomo Imura a descarcat si imprimat 5 pistoale de plastic, doua dintre ele puteau sa foloseasca gloante reale. Acesta a fost arestat luna trecuta, dar stirile au fost dezvaluite joi. Se pare ca este primul arest efectuat pentru posesia de pistoale imprimate 3D in Japonia, o tara cu legi extrem de stricte in ce priveste armele. O lege a fost trecuta in constitutie in 1958, ce interzicea persoanelor sa detina o arma de foc sau sabii, desi sunt cateva exceptii. Armele au fost folosite in doar 7 crime din Japonia, o natiune de aproximativ 130 de milioane de oameni, in 2011.
Imura s-a aparat spunand ca nu a stiut ca este ilegal sa detii un pistol de plastic. Imura a spus, potrivit ziarul Japan Times, ca el a produs arme, dar nu a stiut ca sunt ilegale, nu se poate plange de arest, daca politia considera ca acele arme sunt reale.
Barbatul a incarcat videoclipuri cu pistoalele sale online, iar in unul din ele, o persoana care pare sa fie Imura, asambleaza si trage cu unul din pistoalele imprimate 3D, cu gloante oarbe, pentru a proteja legile Japoniei. Politia a confiscat cele 5 pistoale si a mai gasit de asemenea 10 pistoale de jucarie in apartamentul lui Imura. Autoritatile au confiscat de asemenea si imprimanta 3D, dar nu a gasit nici un fel de munitie reala in apartamentul sau.
Pe Twitter, Imura a luat apararea drepturilor de posesie a armelor in trecut, potrivit celor de la NHK. Acesta a scris pe twitter, ca restrictia armelor este o violare a drepturilor omului. Unul din pistoalele lui Imura, se numeste Liberator, primul pistol din lume imprimat 3D, produs de catre un student la drept american, Cody Wilson.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.