vineri, 1 ianuarie 2016

Kickstarter – un proiect cu real succes




Cu siguranta cu totii ati auzit despre programul Kickstarter, mai ales ca acesta este in mare voga si a cunoscut un real succes. Kickstarter este un adeverat fenomen care a aparut in lumea internetului cu aproximativ 5 ani in urma. In anul 2009 Kickstarter a plecat la drum cu gandul ca va fi un site care va oferi tuturor antreprenorilor o sansa de a fi remarcati in lumea internetului. Prin intermediul site-ului poti sa obtii banii de care ai nevoie pentru finantarea intregului proiect. Din anul 2009 si pana in prezent site-ul a reusit sa stranga fonduri pentru diverse proiecte in valoare de peste 1,2 miliarde de dolari. Toate acestea pentru mai bine de 65  de mii de proiecte.
De obicei proiectele de pe Kickstarter ajung sa fie analizate de cei care au pornit site-ul si in functie de cat este de bine realizat acesta  va fi pus sau nu pe prima pagina si va fi marcat ca fiind unul din proiectele de urmarit. Astfel, vei obtine sanse mult mai mari de a beneficia de finantarea de care ai neovie.
Pentru a avea un proiect care sa poata fi demn de prima pagina a site-ului si pentru a-ti mari sansele de a primi finantare ar trebui sa urmaresti o serie de elemnte simple:
1. Sa iti stabilesti un necesar de finantare realist
In functie de cat de mare este necesarul tau de finantare, proiectul va fi sau nu prezentat pe prima pagina. Conteaza sa fie un necesar de finantare realist si care sa nu depaseasca sume ireale. Sunt cazuri in care s-au inregistrat si finantari de milione de dolari din acele cazuri avantajele oferite sustinatorilor au fost destul de mari.
2. Sa ai cat mai multi prieteni pe Facebook
Conteaza foarte mult numarul tau de prieteni de pe Facebook, intrucat acesta influenteza decizia celor de la Kickstarter si de asemenea sansele tale de a obtine finantare. Ideea e ca mai multi prieteni inseamna sanse mai mari de finantare. Spre exemplu daca ai 1000 de prieteni pe facebook ai sanse de finantare mai mari cu 40%.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.