marți, 5 ianuarie 2016

Greseli de educatie a copilului




Pentru ca este una dintre cele mai importante persoane din viata lor, parintii ajung sa exagereze cu rasfatul copilului, facand diferite greseli care se reflecta asupra personalitatii lui. Toti parintii isi doresc ca micutul lor sa dea dovada de buna crestere si o educatie exemplara. Totusi, aceste lucruri sunt destul de usor de cerut, insa foarte greu de obtinut.

Parintii fac foarte multe greseli in incercarea de a-si educa foarte bine copilul. In continuare vom discuta despre aceste reactii care au un impact negativ asupra copilului. Iata care sunt acestea:

Prea multa atentie
Toti parintii isi iubesc copiii nespus, insa de la a iubi si pana la a exagera nu exista decat un pas. Sunteti unii dintre parintii care acorda micutului toata atentia? Ei bine, trebuie sa stiti ca acest lucru nu aduce niciun beneficiu educatiei copilului. Daca veti face din dorintele copilului o prioritate principala in orice situatie, riscati sa il invatati ca lumea se invarte in jurul sau. Totusi, puteti evita aceste lucruri invatand copilul sa ia in considerare si nevoile celor din jurul sau.
De exemplu daca copilul observa in magazin o jucarie identica cu una pe care o are acasa, insa doreste sa o cumparati si pe cea din magazin, nu trebuie sa satisfaceti moftul copilului. De asemenea, daca copilul isi doreste jucarii foarte scumpe, puteti sa ii explicati de nevoia copiilor saraci de jucarii, facand o comparatie intre cele doua situatii. In acest timp, puteti cumpara jucarii moderne, accesibile ca pret si de calitate de la bebelas.ro.

Ignorarea comportamentului pozitiv
Nu trebuie sa acordati copilului prea multa atentie, insa nici nu trebuie sa ajungeti in cealalta extrema. Ca parinti ocupati si foarte ocupati ce suntem, este posibil sa nu observam cand copiii se joaca in liniste in coltul lor sau cand se feresc singuri de pericole ori probleme. Daca nu le aratati niciodata ca sunteti multumiti de ceea ce fac, declara Karp, ratati ocazia de a consolida importanta comportarii lor pozitive.

Inconsecventa in aplicarea regulilor
Toti avem propriile reguli, insa ce trebuie sa facem in momentul in care copilul nu le respecta? In timp ce unii parinti nu reusesc sa stabileasca limite de comportament, altii stabilesc reguli slabe sau inconsistente, spune Karp. Asta se intampla cand ii spuneti copilului „Nu face acel lucru“, dar tot ii permiteti sa faca acel lucru.  Daca nu sunteti consecventi asupra regulilor pe care le impuneti, ii transmiteti copilului mesajul ca, de fapt, acele reguli nu sunt atat de importante. Si, desigur, ceea ce doriti sa invatati copilul este exact opusul!

Daruri nefondate
In ciuda generozitatii pe care doriti sa o afisati copilului, niciodata nu trebuie sa exagerati in acest sens. Daca copilul nu a facut un lucru bun, evitati sa ii dati un dar. Copilul trebuie sa fie stimulat in momentul in care merita. Ceea ce ii cumparati nu este atat de important ca motivul pentru care o faceti. Astfel, nu trebuie sa faceti cadouri “nerezonabile” daca nu este cazul sa faceti acest lucru.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.