joi, 7 ianuarie 2016

Afla daca ai nevoie de o pauza



"Am nevoie de o pauza"- te auzi atat pe tine, cat si pe cei din jurul tau spunand adesea aceste cuvinte. Suntem invatati sa ne petrecem jumatate din viata in scoala, dupa care societatea ne obliga sa muncim, astfel incat sa putem trai. Insa, cu toate ca trebuie sa ne descoperim latura profesionala, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la explorarea eului propriul. Ne surprindem de multe ori ca nu stim cine suntem sau ce ne place, deoarece nu cunoastem nimic altceva despre noi decat ceea ce societatea vrea sa ne invete. De aceea, fiecare om de pe aceasta planeta are nevoie de o pauza, in care sa se regaseasca. 

Iata care sunt cele 3 semne care iti spun ca ai nevoie de o pauza

1. Faci greseli fara sa iti pese- Atunci cand nu iti mai pasa de nimic din jurul tau, incepi sa faci o multime de greseli. De exemplu, primesti mail-uri la locul de munca si "uiti" sa mai raspunzi clientilor. Eviti sa mai mergi la conferinte sau sedinte la munca, pentru ca nu te mai intereseaza nimic. Iar, daca iti dai seama ca iti strigi colegul pe nume- pe numele gresit- inseamna ca intr-adevar ai nevoie de o pauza care sa te ajute sa iti reincarci bateriile. 

2. Esti extenuat din punct de vedere emotional- Esti suparat, iritat, furios sau suparat din cauza unei probleme minore. Ei bine, acest lucru il poate pati oricine. Daca iti dai seama ca esti terminat din punct de vedere emotional, inseamna ca ar trebui sa iei in considerare o pauza. Poate ca o plimbare de 30 de minute rezolva acest lucru, sau poate ca ai nevoie de o excursie undeva in lume. Oricum ar fi, cu siguranta ai nevoie de o pauza. 

3. Esti tot timpul obosit- simti ca esti obosit in timpul zilei? Ei bine, e normal. Dar, te simti obosit vreme de o luna intreaga? Deja nu mai e asa normal. Adu-ti aminte ca ai nevoie de somn suficient dar si ca trebuie sa ai mai multa grija de tine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.