joi, 12 noiembrie 2015

Cum sa faci o buna impresie in prima zi de scoala

Prima impresie este mereu cea mai importanta, chiar daca este vorba despre angajare, despre o intalnire sau despre prima zi de scoala. Atunci cand merge la scoala pentru prima data, un copil nu va sti foarte multe si pentru el nici nu va conta foarte mult ceea ce cred ceilalti din jur, insa parintii stiu ca cel mai bine este sa il pregateasca asa cum se cuvine. Pentru a impresiona colegii, profesorii, pentru a se face placut si respectat de cei din jur, mai ales un elev de liceu sau un student va dori sa arate cat mai bine pentru a crea o imagine buna despre el. Pentru a afla mai multe despre ce inseamna a da bine la scoala inca din intaia zi, se poate accesa blogul Prima-Impresie.eu.

Prima zi la scoala trebuie sa marcheze intregul an scolar. Este, asadar, esential, a veni cu o imbracaminte decenta, curata si fara cute. Trebuie incercat sa mergem la scoala imbracati potrivit cu ocazia, dar si sa dam o impresie de siguranta pe noi si de unicitate in stilul vestimentar. Daca nu se cunoaste dress code-ul de la institutia de invatamant in cauza, atunci trebuie aflat si luat la cunostinta.

Gandeste asupra a ceea ce ai voie sa porti si ceea ce nu ai voie. Imbraca-te bine, decent, dar ai grija si la frizura/coafura si la unghiile tale. Inainte de prima zi de scoala, incearca sa te ingrijesti un pic de manichiura si de pedichiura. Nu este nevoie sa mergi la salon pentru asta. Perie bine parul, fa-ti obiceiurile de dimineata incat sa te revigorezi si sa te improspatezi si calca-ti hainele, daca nu ai facut asta deja de cu seara.

Asigura-te ca ai toate rechizitele in ordine pentru ceea ce vei invata la scoala. Daca inca nu ai o lista cu ceea ce iti trebuie, nu-ti fa griji, vei afla despre asta in prima zi. Adu, totusi, cu tine un carnetel si un pix sau un stilou. Fii atent la ceea ce au de zis profesorii. Daca este ceva de maxima importanta pentru desfasurarea cu bine a anului scolar, atunci noteaza-ti. Daca este vorba despre taxe sau uniforma pe care trebuie sa o comanzi special pentru scoala, iarasi noteaza-ti.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.