sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Abuzul domestic – o problema importanta pentru copii
Fiind adulti, avem de foarte multe ori tendinta de a crede ca in cazul copiilor nu exista griji sau probleme. Foarte multi dintre noi ajungem sa credem ca micutii nu au probleme in comparatie cu adultii care au suficient de multe lucruri si sarcini de dus la bun sfarsit. Ceea ce nu realizam, insa, este faptul ca micutii se confrunta cu probleme in fiecare zi, probleme care par fi greu de depasit si pentru noi, adultii.

In continuare, vom discuta despre abuzul domestic, o problema reala, foarte importanta si des intalnita in randul copiilor. Astfel, veti reusi sa intelegi si sa considerati ca micutii au reale probleme.

Chiar daca in familie nu exista violenta, fizica sau verbala, orice disputa intre parinti (chiar si cand parintii sunt in alta camera) poate fi dramatizata. Un copil care asista la o neintelegere intre parinti poate dezvolta probleme de comportament. Nu subestima niciodata capacitatea unui copil de a vedea si de a a auzi astfel de evenimente. Lucrurile sunt si mai dramatice in familiile in care exista un agresor. Indiferent de forma abuzului, este indicat sa ceri ajutor. Copilul nu are voie sa creasca intr-un astfel de mediu distructiv. Daca situatia permite, un terapeut de cuplu poate fi o solutie de rezolvare a conflictelor.
Un copil care trece prin trauma abuzului domestic este tacut, nu se exteriorizeaza, insa poate fi agresiv la scoala, poate plange in exces sau poate uda patul noaptea. In familie, copilul poate invata ca nu intotdeauna mama si tata au aceeasi parere, ca mai pot exista si dispute, insa se pot reconcilia si nimeni nu merge suparat la culcare.
Asadar, aceste lucruri sunt foarte importante si pot contribui foarte mult la bunastrarea sau la proasta dispozitie a copiilor. Totul depinde de modalitatea prin care ajungem sa gestionam problemele cu care ne confruntam zilnic.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.