duminică, 23 august 2015

Sfantul Graal al excursiilor romanesti

O multime de teoriticieni sunt de parere ca in platoul Bucegilor, mai jos de Varful Omu, se afla asa numitul centru al Pamantului, fiind descris ca locul unde Cerul cu Pamantul se intalnesc. Aici exista povesti care sustin ca apar curcubee atunci cand exista Soare, alaturi de lumini ciudate, iar altii descriu pramida energetica care apare in jurul Sfinxului din Bucegi.

Potrivit iubitorilor de munte, aceasta Gura de Rai se afla la Piciorul Muntelui Doamnele, gasindu-se pe drumul carea leaga Pestere Ialomitei de Doamnele. O alta varianta sustine ca acest loc s-ar afla pe traseul Cabana Omu- Pestera, tot pe creasca Doamnelor. Astfel, aici se intalneste un triunghi perfect care leaga Varful Omu de Caraiman si Varful Batrana. Cu toate acestea, exista sanse foarte mici ca un calator sa gaseasca acest triunghi doar din intamplare.

Acest loc a starnit interesul a foarte mult specialisti chiar inainte de anul 2000.

Cristi Iordache, care obisnuieste sa bata la pas in fiecare an, vreme de 26 de ani, muntii din inima Romaniei declara ca ”stiu ca atat Vasile Rudan, cat si Dumitru Stanica au fost opriti din a mai face cercetari in acea zona. Ei sunt niste ingineri specializati in geofizica si sisteme de navigatie. Si eu am fost acolo de curand cu niste nemti specializati in stiinte politice si sisteme de navigatie: Martin Jensen si Marcel  Wolters. Ei au venit special pentru Gura de Rai. Cand am intrat in acea zona am simtit ca respir mai usor ca mi-e mai bine. Si nu doar eu. Desi tie iti vine sa vomiti pe traseu, pentru ca este o diferenta foarte mare de nivel pe o distanta mica, atunci cand ajungi acolo, sleit de putere, deja simti ca ai ajuns intr-o zona cosmica. M-am intalnit acolo cu doi turisti si cand le-am spus ca aia e zona, au inflorit de bucurie.”

Cauza energiilor din Bucegi

Specialistii sustin ca este vorba de o zona unde au loc anomalii din punct de vedere magnetic, dar se pare ca aceste efecte sunt benefice asupra organismului uman. Vasile Rudan, specialist in acest domeniu declara ca ”Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialistii din domeniu apar in rupturile de falii, in reflexii ale scoartei terestre sau in alte asemenea fenomene geologice care se inregistreaza intr-o forma atipica pe diagrame. Aici e vorba insa despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stanica, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a stiut sa-l interpreteze. In acel moment am facut legatura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetam de mai mult timp si care se manifesta printr-o emisie de radiatii patogene, inca ramase cu o origine necunoscuta.”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.