luni, 17 august 2015

Obama este timid in fata reformei marijuana

Cu toate ca suportul pentru incheierea interdictiei de marijuana se afla in majoritatea statelor, Congresul si Administratia Obama ramane mult prea timid in fata acestei schimbari.

Anul trecut, locuitorii din Alaska, Oregon si din Districtul Columbia au votat sa se alature statelor Colorado si Washington in ceea ce priveste utilizarea de agrement a marijuanei legale. Mai tarziu in acest an, rezidentii din Ohio vor vota daca marijuana se va legaliza sau nu in urma unui tur de scrutin. Locuitorii din Nevada vor vota legalizarea marijuanei abia la anul, iar cei din California ar putea sa voteze masuri similare abia in anul care va urma.

In loc de a sta si de a privi modificarile care se produc la nivelul tarii, parlamentarii ar trebui sa participe activ la aceasta dezbatere si la schimbarea politicilor privind consumul de marijuana legala, schimband masurile absurde ale politicienilor care au distrus milioane de vieti si au pierdut miliarde de dolari. Lipsa actiunii lor determina ca, intreprinderile si persoanele fizice din statele care au legalizat deja marijuana medicala si cea recreationala, sa se afle pe un teritoriu legal destul de dubios- sa faca ceva ce este legal in statul lor dar care sa fie considerat un delict federal. Multi producatori si comercianti trebuie sa functioneze, de asemenea, cu plata in numerar, deoarece foarte multe banci nu ii vor servi, invocand motivul interdictiei federale.

Congresul a reusit sa faca cativa pasi intr-un sens pozitiv, cum ar fi aprobarea unei prevederi care sa impiedice Departamentul de Justitie sa utilizeze fondurile federale cu scopul de a impiedica statele de a se supune propriilor legi cu privire la marijuana medicala. Astfel, Administratia Obama a realizat recent o metoda mai usoara pentru ca oamenii de stiinta sa isi realizeze studiile.

Marijuana eliminata de pe lista de substante interzise


Insa, atat Congresul cat si Casa Alba ar trebui sa faca mult mai mult. In mod specific, marijuana ar trebui sa fie eliminata de la lista de substante interzise, unde se afla alaturi de tabelul cu droguri de clasa A- heroina sau LSD- si care sunt cosiderate ca nu au nicio valoare din punct de vedere medical. Eliminarea marijuanei de pe aceasta lista nu numai ca ar determina ca aceasta sa fie legala, ci ar determina o cale mai usoara pentru ca statele sa decida modul in care isi doresc sa o reglementeze.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.