sâmbătă, 15 august 2015

Cum sa fii multumit cu job-ul pe care il urasti?

Te-ai plictisit sa mai citesti tot felul de articole care isi ofera sfaturi despre cum sa fii fericit la locul de munca. Insa, se pare ca astfel de articole nu au niciun efect in cazul tau. Esti nevoit sa iti continui job-ul pe care il ai pentru ca trebuie sa iti ajuti partenerul care inca se afla in facultate, iti construiesti abilitatile necesare pentru a trece la nivelul urmator sau pur si simplu esti obligat sa muncesti pentru ca ai facut o rata in banca ca sa-ti iei o masina. In cele din urma, vei incepe sa cauti un loc de munca care sa iti placa- insa pentru moment, esti blocat.

Pentru moment, fiecare zi la locul de munca este un adevarat chin: faci munca care nu te intereseaza in niciun fel, colegii de munca iti dau mai multe batai de cap si ai parte de un sef care nu are nicio idee despre cum sa-si gestioneze oamenii. Sfaturile despre cum sa fii fericit la locul de munca seamana, mai degraba, cu niste gunoaie, care nu se aplica in cazul tau.

Iti suna familiar? Daca da, exista unele vesti bune. Da, fericirea este o forma de satisfactie a vietii- insa este mai greu de obtinut. Iata ce poti sa faci ca sa iti gasesti menirea la locul de munca pe care deja il ai si il urasti din tot sufletul.

Fericirea la locul de munca


Indiferent care ar fi situatia, te afli la acest loc de munca dintr-un anumit motiv. Poate ai nevoie de venit pentru a-ti plati facturile la casa, sau poate ca un membru al familiei este bolnav si ai nevoie de bani pentru a acoperi cheltuielile medicale. Iar asta este frumusetea: inseamna ca, in momentul in care esti la munca, contribui la fericirea altora. Esti angajat in a-ti atinge anumite scopuri financiare, sa iti sprijini familia sau un membru care are nevoie de ingrijre medicala. Si tu poti sa oferi cuiva acest beneficiu, astfel ca, gandindu-te la acest lucru, nu vei mai avea timp sa iti urasti job-ul.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi sa fii fericit. Daca reusesti sa inveti sa pretuiesti lucrurile mici si frumoase, vei fi o persoana mult mai bogata.

O alta metoda prin care poti deveni mai fericit la munca este cea in care iti cunosti limitele. Cand le cunosti, stii care sunt lucrurile pe care trebuie sa le eviti pentru a deveni frustrat la munca. Nu lasa niciodata ca locul de munca sa preia controlul asupra spatiului personal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.