miercuri, 12 august 2015

Importanta serviciilor de contabilitate pentru o intreprindere mica

Contabilitatea este o functie importanta pentru afaceri, fiind cea care permite companiilor sa revizuiasca eficienta operatiunilor lor, tocmai pentru ca informatiile financiare exacte ii ajuta pe proprietari sa ia decizii de afaceri corecte si sa isi imbunatateasca profitabilitatea companiei. Pentru cea mai buna firma de contabilitate din Bucuresti este necesar sa te documentezi si sa cercetezi in amanunt cele mai pozitive informatii, pentru ca afacerea ta sa fie bine promovata.

Desi contabilitatea ofera o imagine clara a succesului unei companii, cei mai multi proprietari si antreprenori trec cu vedere peste  importanta documentelor financiar-contabile. Ei se tem ca stivele nesfarsite de documente nu vor crea decat o cheltuiala in plus.

Multe intreprinderi mici folosesc o metoda mai simpla pentru a mentine informatiile contabile, metoda denumita “contabilitate bazata pe numerar” si presupune inregistrarea tranzactiilor atunci cand sumele de bani din casa se modifica. Deoarece compania incepe sa creasa si sa se extinda, aceasta metoda pare sa nu mai functioneze. Astfel, proprietarii au nevoie de alte metode pentru a-si inregistra in contabilitate toate tranzactiile de numerar.

Companiile mici au nevoie de un expert contabil

Fiecare proprietar de afacere nu poate fi capabil sa isi tina contabilitatea pe cont propriu, mai ales atunci cand trebuie sa se concentreze pe activitatea sa si pe dezvoltarea companiei, doar daca are pregatirea necesara pentru inregistrarile financiare. De altfel, acesta are nevoie de un contabil public autorizat sau de o firma de servicii de contabilitate care sa ofere servicii profesionale pentru fiecare entitate economica.

Aceste firme specializate ajuta intreprinderile mici sa isi creeze sisteme de contabilitate si sa isi depuna declaratiile fiscale la organele abilitate. Unele firme ofera si alte servicii, precum servicii de contabilitate fiscala, servicii de prelucrare de salarizare, servicii de incorporare, planificare fiscala sau audit intern.

Comunicarea de informatii este esentiala

Serviciile de contabilitate financiara ajuta, de altfel, ca un proprietar de afaceri sa comunice cu alte parti externe si sa furnizeze informatii publicului larg cu privire la situatia sa. Bancile, institutiile financiare si potentialii investitori au nevoie de informatii pentru a obtine o idee despre modul in care compania progreseaza. Inregistrarile financiare sunt foarte importante pentru scopuri juridice si/sau fiscale.


Informatiile financiar-contabile pot ajuta intreprinderile mici sa impartaseasca puncte forte si puncte slabe cu proprii angajati si pot incuraja productivitatea muncii utilizand profitul si bonusuri de compensare bazate pe actiuni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.