sâmbătă, 4 iulie 2015

Vanzarile masinilor electrice scad

Directorul Renaul-Nissan, Carlos Ghosn, sustine ca vanzarile masinilor electrice au scazut, asa cum a fost prezis, insa dorinta globala de a reduce emisiile de carbon si de a imbunatati tehnologiile, ar putea determina o crestere puternica a acestor masini.

Carlos Ghosn nu doreste sa fie afectat de vanzarile mici ale masinilor electrice. O predictie din anul 2011 a apreciat ca grupul Renault-Nissan va vinde 1.5 milioane de vehicule pana in 2016, acesta fiind o predictie foarte optimista. Grupul abia a trecut de 250.000 de  vanzari.

Ghosn nu este singur. Presedintele Barak Obama a prezis ca vor exista un milion de masini electrice in Statele Unite pana in anul 2015: in luna ianuarie, totalul masinilor electrice a fost de 280.000. Richard Branson a declarat ca in urmatorii 20 de ani nu vor mai exista pe sosele masini pe baza de combustibili fosili, numind aceste masini ca fiind "complicate si antice."

Transportul contribuie la 23% din emisiile la nivel global, iar ambitia fundamentala va fi cea de a schimba aceasta valoare. Intrebat daca este de parere ca numarul vanzarilor al acestor masini va creste, Ghosn a raspuns: "In momentul in care vom sti unde se vor afla UE, SUA si China in anul 2030, voi putea spune cu exactitate cate masini electrice vor fi necesare." Motivul pentru care oamenii nu cumpara masini electrice este simplu: "Daca exista o penalitate a pretului, oamenii prefera sa nu cumpere."


De asemenea Ghosn declara ca Renault-Nissa lucreaza la reducerea pretului masinilor, iar acest lucru va contribui si la reducerea volumului de masini. In prezent, masinile electrice alcatuiesc un procent mic al masinilor vandute la nivel global. Totusi, aceasta este o adevarata problema. In definitiv, tehnologia nu este chiar atat de scumpa. Daca ne uitam la fizica elementara care sta la baza masinilor electrice, acestea nu ar trebui sa fie mai scumpe decat masinile normale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.