luni, 27 iulie 2015

Tehnologia 5G ii are la baza pe Turkcell si pe Ericsson

Cel mai mare operator de telefonie din Turcia si una din cele mai mari companii ca numar de abonati din Europa- Turkcell- impreuna cu compania Ericsson au reusit sa se alieze si sa semneze o intelegere privind colaborarea acestor companii mari in vedea dezvoltarii tehnologiei 5G.

Principalul scop al colaborarii dintre cele doua companii consta in intelegerea modului in care tehnolgia 5G poate fi folosita, dar si a necesitatilor de dezvoltare si de implementare a retelelor. De asemenea, se va urmari si evaluarea perfomantelor echipamentelor potentiale 5G, urmarindu-se in acelasi timp si desfasurarea unor proiecte de cercetare dedicate pentru realizarea acestui obiectiv.

Kaan Terzioglu, CEO-ul de la compania Turkcell declara ca "Turkcell este hotarata sa implementeze cele mai noi tehnologii in materie de retele de telecomunicatii, iar parteneriatul cu Ericsson ne ofera ocazia sa analizam nevoile si asteptarile consumatorilor si clientilor nostri din diverse industrii cu privire la modul in care vom putea utiliza tehnologia 5G."

De asemenea, se asteapta ca aceasta noua tehnologie- 5G- sa fie realizata intr-un viitor foarte apropiat, iar pentru ca acest lucru sa se intample cat mai repede, companiile isi concentreaza atentia si eforturie in descoperirea modului in care industria va adopta standardul impus de tehnologia 5G la nivel mondial, in scopul de a putea oferi servicii si caracteristici mult superioare fata de cele dedicate pentru reteaua 4G.
Hans Vestber, CEO-ul companiei Ericsson sustine ca "Cu ajutorul parteneriatelor ca cel pe care l-am incheiat cu Turkcell putem implementa rezultatele proiectelor noastre de cercetare in retele live de test pentru a obtine informatii importate pentru dezvoltarea tehnologiei 5G."


Ce inseamna tehnologia 5G?


Tehnologia 5G va reusi sa contribuie la dezvoltarea intregului sistem de comunicatii, incepand de la dispozitive care au acces mobil, cloud sau IP. Testele cele mai recente realizate de catre cei de la Ericsson isi indreapta atentia catre interactiunea care va avea loc intre dispozitivele mobile si retelele de acces la radio.

Cuvinte cheie: tehnologie 5G, dezvoltare tehnologie 5G, Turkcell, Ericsson, pateneriat intre Turkcell si Ericsson, sistem de comunicatii, dispozitiv mobil. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.