miercuri, 29 iulie 2015

Goana dupa lemn continua sa defineasca Romania

Peste opt milioane de metri cubi de paduri se taie, anual, ilegal in Romania, iar din cauza acestui lucru va incepe se functioneze un nou program, si anume Garda Forestiera.

Gratiela Gavrilesc, Ministrul Mediului sustine ca "In Romania se taie ilegal, anual, 8,8 milioane de metri cubi de padure. (...) Este o problema de interes national, o problema de securitate nationala. In acest sens am facut toate demersurile ca aceste taieri ilegale sa nu mai fie facute."

De asemenea, aceasta mai sustine ca prin implentarea Radarului Padurilor, taierile de paduri ilegale au scazut cu aproape 30%. Insa, in ceea ce priveste Garda Forestiera, Ministrul Mediului sustine ca aceasta a luat nastere din transformarea Inspectoratelor Tehnice Silvice Teritoriale, urmand sa isi inceapa activitatea la 1 septembrie, dupa ce va fi aprobata de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

"Comisarii Garzii Forestiere vor fi extrem de vigilenti deoarece criteriile lor de selectie vor fi extrem de dure. Vor avea parte si de un test de integritate. I-am avertizat ca atat timp cat remuneratia este la nivel de ANAF si pretentiile populatiei sunt extrem de mari in ceea ce priveste aceasta institutie, au toate facilitatile create, deci, ca atare, vor trebui sa-si faca munca in slujba cetateanului si sa apere aceasta avutie extrem de importanta."- mai sustine Gratiela Gavrilesc.

Se vor face noi angajari?


Personalul Garzii Forestiere va fi preluat de la fostele comisariate de la regim silvic. Asadar, numarul de posturi ale acestei noi structuri va fi de peste 600 de locuri, dintre care aproximativ 550 de posturi de personal silvic care vor avea atributii de control si aproape 70 de posturi de personal cu atributii auxiliare, 18 persoane cu pregatire juridica, 18 cu pregatire in domeniul economic, iar peste 30 vor fi specializati in domeniul resurselor umane, achizitiilor si investitiilor.

Principalele obiective ale acestui nou sistem vor consta in monitorizare, implemnetare si controlul aplicarii regimului silvic ca parte a fondului forestier national.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.