marți, 14 iulie 2015

Suferi de claustrofobie?

A fi claustrofobic nu este nicio distractie. A fi blocat intr-o situatie stransa poate face diferenta dintre calmul absolut si un atac de panica nebun. Cu toate ca intalnim oameni care sufera de claustrofobie, nu reusim sa ne punem in locul lor. Insa, exista situatii cand este posibil sa te trezesti ca te afli intr-o situatie similara de claustrofobie.


Cu toate ca nu suferi de claustrofobie, cu siguranta ai intalnit astfel de situatii:


Urasti lifturile aglomerate. Nu e cel mai minunat lucru sa ramai blocat in lift timp de jumatate de ora cu un vecin si o galeata de gunoi. Nu e cea mai buna metoda de a cunoaste pe cineva, insa ai ce povesti pe mai departe. Cu siguranta, ai fi cel mai fericit om de pe pamant in momentul in care vei vedea ca usile liftului se deschid si poti iesi la aer.

Urasti concerturile. Nu intelege gresit, cu siguranta iti place sa mergi la un concert, insa sa stai in picioare timp de cateva ore, in mijlocul a sute sau mii de oameni poate fi o adevarata tortura. Din acest motiv, este aproape imposibil sa poti savura un concert, iar daca iti doresti sa mai mergi la un concert vreodata, poti plati ceva banuti in plus ca sa ai parte de un loc mai bun.

De asemenea, observi ca incepi sa urasti barurile. In anii de studentie, petreceai foarte mult timp cu prietenii in baruri, si nu pentru ca erai innebunit dupa astfel de locuri, ci pentru ca iubeai sa iti petreci timpul cu cei mai buni prieteni ai tai. Se pare ca nu e cel mai minunat lucru sa fii blocat intr-o camera plina cu oameni beti si sa nu poti sa fii capabil sa intelegi nici macar un cuvant pe care cineva il zice.


Daca urasti locurile aglomerate in general, insemna ca ai o predispozitie de a suferi de claustrofobie. Acest lucru include si situatiile in care trebuie sa stai la o coada care are mai mult de doi sau trei oameni in fata ta. Chiar si o coada la un supermarket te poate face sa te simti ca peretii unei camere se strang. Sau poate ca nu esti claustrofobic, si pur si simplu urasti prezenta oamenilor toxici in jurul tau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.