luni, 13 iulie 2015

Probleme dentare in sarcina

 Se spune ca in momentul in care ramai insarcinata nu ar mai trebui sa mai treci pe la cabinetul medicului dentist. Chimicalele din anestezie sunt interzise asa ca tinand cont de asta si de substantele ce ajung in cavitatea bucala dat fiind faptul ca urmezi un tratament se pare ca am creat mitul perfect de a uita de dentist cel putin 9 luni. Este insa de evitat chiar si un aparat dentar invizibil incognito? Este aceasta o procedura interzisa?

Avand in vedere miturile ce se raspandesc sa lamurim lucrurile:

  • In timpul sarcinii au voie sa mergi la dentist. Mai cu seama, se recomanda aceasta vizita pentru ca in timpul sarcinii predispozitia mai ales la probleme gingivale este tot mai mare. 
  • Nevoia de a monta un aparat dentar nu are legatura cu sarcina. Mai cu seama cand acesta este unul de tip incognito, cand nu are o vizibilitate atat de mare, disconfortul este redus si imaginea nu este compromisa, se pare ca este mai avantajos sa optezi pentru asta ceva fata de clasica varianta. 
  • O gravida are nevoie de pasta speciala. Exista un motiv in plus pentru care oamenii cred asta, pentru ca se pare ca greturile unei femei in acest caz impiedica disponibilitatea de a continua periajul cat timp este necesar. Sesiuni mai scurte inseamna si sanse mai mici ca dintii sa fie corect periati. De aceea se spune ca o gravida are nevoie de pasta speciala. Se pot alege cele naturale, fara arome, fara mentol, in functie de factorul care declanseaza starea de rau. 
  • A se evita ata dentara pentru ca afecteaza gingia. Este un mit de o falsitate superioara. De fapt ata dentara se recomanda in mod normal pentru orice pacient si pacienta, indiferent de stagiul sau de gravidenie si nu are a face cu asta si cu declasarea unor posibile probleme ci mai degraba ajuta la indepartarea tuturor resturilor alimentare. 
Recomandarea per general vizeaza de fapt continuarea vizitelor la medicul dentist chiar si cand sarcina este instalata. In functie de fiecare caz se vor adapta formele de tratament pentru a nu afecta sarcina cat si pentru a nu evita stresul unei gravide, stare ce se poate trasfera la fat. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.