sâmbătă, 11 iulie 2015

Esti un turist de nota 10?

Se pare ca din ce in ce mai multi oameni isi doresc sa devina turisti si sa cunoasca frumusetile lumii, indiferent ca pentru doua zile sau pentru doua saptamani. Indiferent cum ar fi, faptul ca isi doresc sa viziteze lumea nu ii face pe oameni sa fie si niste turisti ok. Acesti oameni ies usor in evidenta: par ai fi mai putin interesati de mediul nou care ii inconjoara si se simt chiar si putin mai inconfortabil. Insa, un turist de nota 10 reuseste sa se integreze cu usurinta intr-un mediu nou.


Afla daca ai tot ce iti trebui ca sa fii un turist extraordinar


Iti faci bagajele in mod inteligent. Una din regulile tale de baza este cea in care nu iti impachetezi  lucrurile de care nu ai nevoie intr-o excursie, ci iei cu tine doar strictul necesar. Daca vei descoperi ca mai ai nevoie de ceva, poti sa iti cumperi acel lucru din zona in care calatoresti. In acest fel vei avea si o amintire a locului pe care l-ai vizitat.

Planuiesti dinainte, insa nu prea mult- dupa vorba "nu fa planu` ca tiganu`". Putina cercetare asupra locului pe care vrei sa il vezi nu strica niciodata. Iti va fi de foarte mare ajutor sa stii cate putin din cultura locului pe care il vei vizita, dar si despre conditiile climatice: de exemplu, daca e o zona in care ploua mult sau poate ca e foarte cald. De asemenea, trebuie sa te informezi despre legile locale, ce poti sa faci si ce nu. Odata ce stii aceste lucruri, celelalte evenimente vor decurge in mod natural.

Inveti cateva cuvinte ale limbajului local. Iti faci putin timp pentru a practica unele expresii de baza, cum ar fi "multumesc", "salut", "la revedere" etc. Acest lucru iti va oferi o conexiune mai puternica cu localnicii din acea zona.


Iesi din zona ta de confort. Una din cele mai minunate aspecte ale calatoriilor- si in special cand e vorba de o excursie in alta tara- este faptul ca acolo nu vor exista zone de confort. Esti indepartat de obiceiurile tale de zi cu zi si poti invata ce fel de persoana esti cu adevarat. Ca si un tuurist de nota 10, acest lucru va fi unul din cele mai minunate lucruri din aventura ta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.