miercuri, 8 iulie 2015

HemoLink - proba de sange fara durere

Oamenii greu de multumit se pot bucura, in sfarsit. O companie noua a lansat o inventie care poate lua probe de sange fara a folosi ace de groaza. Si putem fi capabili sa le folosim in anul ce urmeaza. HemoLink este un aparat mic, de dimensiunea unei mingi ping-pong, care poate trage o proba de sange folosind un vid lipsit de durere.

Poate trage 0.15 centimetri cubi de proba, suficient cat sa se realizeze un test pentru colesterol, celule canceroase, infectii sau pentru a afla nivelul zaharului din sange. Fiolele sunt trimise apoi catre laboratorul de analize, eliminand procesul enervant ca oamenii sa isi faca programare, sa ajunga la laborator, sa stea la coada si sa fie intepati de un ac.

Proba de sange fara ace


Analizele de sange au doua dezavantaje majore: sange si ace. Se pare ca aparatul HemoLink va scoate din ecuatie acele, pe care multi oameni le folosesc pentru a lua o proba de sange, si va determina ca testul de sange sa fie lipsit de orice durere. Dezvoltat de Tasso Inc, aparatul se bazeaza pe proprietatile sale de a trage sange din piele, prin aspirare. Odata asezat pe brat, acestuia ii va lua doar doua minute pentru a lua putin sange. Bineinteles, dezvoltatorii proiectului sunt constienti ca sangele nu va ramane stabil pentru mult timp, insa acesta poate ramane viabil, timp de o saptamana, daca este tinut la o temperatura de 60 de grade Celsius.


Ben Casavant, vice-presedinte si co-fondator al Tasso Inc., a declarat catre Universitatea din Wisconsin cum i-a venit aceasta idee: "In anul 2010, eram impreuna cu un prieten de-al meu intr-o cafenea si ne gandeam sa dam startul unei companii- insa despre ce? Vroiam sa volosim toate metodele bune pe care le-am invatat in facultate pentru a ajuta oamenii si sa dam nastere unor produse care for fi utile." Se pare ca HemoLink ii va ajuta pe acei care trebuie sa isi faca analizele de sange mai des si indeparteaza durerile neplacute care apar in urma folosirii acelor, dar si a vizitelor la spital. Se asteapta ca dispozitivul HemoLink sa fie lansat pe piata abia la sfarsitul anului 2016.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.