sâmbătă, 18 iulie 2015

ExxonMobil neaga schimbarile climatice

Una din cele mai importante si cele mai mari companii din industria petroliera- ExxonMobil- a fost constienta de aparitia fenomenelor de incalzire climatica cu cativa ani inainte ca acest subiect sa fie dezbatut de marile puteri la nivel mondial.

Asadar, compania petroliera cunostea situatia care avea sa schimbe destinul Pamantului, inca din anul 1981. Acest lucru a devenit public odata ce e-mail-urile trimise de specialistii angajati de companie au fost chemati pentru a studia aceasta problema care ameninta situatia omenirii.

Analiza mesajelor trimise de cercetatori catre echipa petroliera ExxonMobil, ii determina pe oamenii de stiinta sa faca o legatura uimitoare intre schimbarile climatice si folosirea combustibililor fosili. Acest studiu a aparut in momentul in care grupul petrolier Exxon si-a propus sa investeasca intr-un camp gazifer din Asia de Sud.

Intr-un mesaj privat, scris in urma cu 30 de ani, specialistul Exxon, Lenny Bernstein, a declarat ca "Exxon a devenit interesat de aceste probleme în 1981, inainte sa exploateze acest camp din Indonezia. Campul e o sursa uriasa de gaze naturale, dar reprezinta si 70% dioxid de carbon."

Se pare ca Exxon a negat din totdeauna ideea ca incalzirea globala si schimbarile climatice au la baza folosirea excesiva a combustibililor fosili, finantand astfel tabara care nega aceasta idee. Asadar, expertii au descoperit ca Exxon a cheltuit sume importante de bani pentru ca specialistii din acele vremuri sa nu faca publice dovezile ca incalzirea climatica se produce din cauza aceasta.

Schimbarile climatice


Incalzirea climatica ameninta serios viata planetei pe care traim, iar cercetatorii declara ca ultimii 10 ani sunt cei mai calzi ani din 2000 incoace. Asadar, schimbarile de clima si cresterea valorilor temperaturilor au la baza cresterea noxelor din atmosfera care provin, in principal, din activitatile industriale si transporturi, iar pana la sfarsitul secolului este posibil ca nivelul apelor oceanelor sa puna o adevarata problema populatiilor care traiesc in zonele de coasta.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.