vineri, 17 iulie 2015

Pluto ramane in continuare o planeta inca neexploatata de oameni, fiind ultima planeta a Sistemului nostru Solar. Din cauza ca sonda New Horzons va intra pe orbita planetei Pluto, Google s-a decis sa dedice un Doodle acestui moment. Sonda a fost trimisa in urma cu noua ani in spatiu si isi va incepe misiunea abia acum.

Cu ocazia acestui lucru, Google dedica imaginea sa evenimentului, al doilea "O" din cuvantul Google fiind inlocuit cu imaginea planetei Pluto, aflandu-se intr-o miscare de rotatie.

Cu ajutorul sondei New Horizons, expertii vor reusi sa analizeze si sa studieze suprafata planetei, deoarece sonda ofera detalii uimitoare. Daca New Horizons ar orbita deasupra Pamantului, oamenii ar fi capabili sa observe detalii in amanunt, cum ar fi masini sau cladiri care se afla intr-un anumit oras, de exemplu.

De asemenea, se pare ca New Horizons va intrerupe transmisia cu NASA in momentul in care intra in orbita lui Pluto, dupa care isi va relua legatura atunci cand va transmite primele sale fotografii. Desi exista unii specialisti care nu considera ca Pluto ar fi o planeta, aceasta este a 9-a din Sistemul Solar, avand un diametru de 2370 kilometri, fiind cel mai mare corp spatial din inelele lui Kuiper.

New Horizons va studia lunile lui Pluto



Dupa ce isi va incheia misiunea da a analiza planeta Pluto, atentia sondei New Horizons se va indrepta catre lunile lui Pluto: Hydra, Charon, Kerberos, Nix si Styx. In urma noilor masuratori, oamenii de stiinta au observat ca Pluto este mai mare decat inainte. Potrivit cercetatorului sef care se ocupa de aceasta misiune spatiala, Alan Stern, se pare ca dimensiunea mai mare a planetei inseamna ca Pluto are mai multa gheata si mai putine roci pe suprafata sa. Se pare ca New Horizons a confirmat deja ca Polul Nord a lui Pluto este coperit de o calota glaciara. Cu toate ca existenta lui Pluto a fost descoperita in anul 1930, dimensiunile sale au fost un adevarat mister printre cercetatorii de la NASA.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.