sâmbătă, 13 iunie 2015

Tigarile electronice-periculoase?

Organizatia Nationala a Sanatatii declara ca termenul de tigari elecronice ar trebui sa fie interzis, din dorinta de a tine acest produs cat mai departe de mainile copiilor. Acum, Centrul de Control si Prevenirea Bolilor (CDC) lupta ferm impotriva tigarilor electronice in ultima lor campanie anti-fumat. In timp ce Federal Drug Administration (FDA) continua sa faca cercetari asupra acestor tigari, dispozitivile de acest fel castiga teren, iar guvernele actioneaza pe cont propriu.

Sunt o multime de lucruri pe care nu le cunoastem despre aceste tigari electronice. Cercetatorii declara ca exista discrepante mari in povestile oamenilor care zic ca au reusit sa se lase de fumat cu ajutorul acestui dispozitiv si ceea ce au descoperit cercetarile stiintifice.

Pentru a afla cum "functioneaza" aceste tigari, trebuie sa tragi o privire asupra statisticilor realizate in pana in prezent: potrivit CDC, aproape 480.000 de decese sunt atribuite fumatului. Din aceste decese, aproape 130.000 sunt cauzate de cancerul pulmonar. Asa ca, nu este suprinzator faptul ca se inregistreaza o crestere a alternativelor la actiunea de a fuma.

Cu toate cestea, tigarile electronice nu sunt lipsite de riscuri. Desi au mai putine substante cancerigene decat tigarile din tutun, acestea au propriile lor probleme. Vaporii care contin nicotina produsi de tigarile electronice pot duce la formarea formaldehidei, o substanta cancerigena care face ca aceste dispozitive sa fie de cinci pana la cincisprezece ori mai toxice decat tigarile clasice.

Tigarile electronice nu sunt eficiente in a-i ajuta pe consumatori sa renunte la fumatul traditional decat pentru o scurta perioada de timp, acestea continand substante toxice canceroase, precum acroleina, acetaldehida si formaldehida.

Savantii nu au descoperit formaldehida atunci cand tigara electronica, functionand la un voltaj scazut incalzea, in mod normal, lichidul care se gaseste in rezervorul ei. Aceste dispozitive folosesc o rezistenta electrica, alimentata de o baterie, pentru a produce caldura necesara.


Desi vaporii tigarilor electronice nu sunt sunt la fel de siguri ca aerul curat de munte, acestia sunt mai putin nocivi decat tigarile clasice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.