duminică, 14 iunie 2015

Ce este sexting-ul?

Sexting-ul a devenit un fenomen normal in zilele noastre, dar care ii poate face pe tineri sa fie vulnerabili in fata santajurilor sau pot fi exploatati din punct de vedere sexual. Acest fenomen presupune trimiterea de mesaje si de fotografii cu continut sexual explicit, la inceput prin intermediul telefonului mobil, ulterior si prin alte medii de comunicare online. In ultimii ani, sexting-ul a inceput sa se bucure de o popularitate din ce in ce mai mare, mai ales in randul adolescentilor si tinerilor adulti.

De multe ori, se intampla ca, tinerii sa fie vizati de straini care incearca sa ii santajeze pe acestia cu fotografiile pe care adolescentii le-au trimis.

Un adolescent din 7 detine in propriul telefon mobil macar o fotografie sau un text cu continut sexual explicit. Expertii sustin ca acest tip de comportament ii predispune la inceperea prematursa a vietii sexuale in ciuda pericolelor pe care in cea mai mare parte nici nu le cunosc.

Acest lucru le deschide, de cele mai multe ori, apetitul pentru activitati sexuale mai periculoase, cum ar fi intalnirea cu persoane necunoscute, practicarea sexului fara protectie, participarea la petreceri sau alt gen de intalniri in care se consuma droguri si se experimenteaza practici sexuale riscante.

Pericolele sexting-ului

Sexul cu diversi parteneri, neprotejat sau insotit de consumul de substante halucinogene poate avea consecinte imediate asupra celui ce il practic. Insa, sexting-ul ascunde un alt tip de pericol. Trimiterea pe email sau prin telefonul mobil a fotografiilor nud se poate solda cu ajungerea acestora la liber, pe Internet. In acest fel, adolescentii ajung sa fie necajiti de colegii lor, atat in viata reala cat si in mediul online, suferinta emotionala fiind una impresionanta, atat pentru ei, cat si pentru familiile lor.


In plus, se poate ajunge la situatii in care minorii pot fi atrasi in relatii sexuale cu oameni mai in varsta. Sexting-ul poate constitui o modalitate simpla de abordare intr-un anumit context, astfel ca persoanele mai in varsta pot pacali tinerii cu usurinta. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.