joi, 11 iunie 2015

Nu mai scrie mesaje!

Scrierea mesajelor este cea mai mare inventie a secolului XXI. Ne face atat de multa placere deoarece au tot felul de Emojis, insa probabil nu observam efectele negative.

Cu totii asteptam o notificare in care sa vedem ca am primit un mesaj pe telefon, dar ce facem daca raspunsul pe care il asteptam nu mai apare niciodata? Iata cateva aspecte ale mesajelor moderne care te pot distruge din punct de vedere psihic, iar tu nici macar nu iti dai seama:

1. Lipsa comunicarii non-verbale. Comunicarea non-verbala, alaturi de inflexiunile vocii, expresiile faciale si limbajul corpului au o importanta cruciala in viata noastra. Niciunul din aceste lucruri nu pot fi insotite de un mesaj text, iar acest lucru contribuie la afectarea abilitatii de comunicare cu ceilalti.
Mesajele text ne distrug perceptia asupra unor gesturi non verbale, deoarece acestea sunt foarte greu de interpretat. De exemplu un "hahaha" devine un enervant "HAHAHAH" daca dorim sa para cat mai real acest gest.

2. Barbtii si femeile inteleg diferit valoarea unui mesaj-text. Fetelor, v-ati gandit vreodata de ce baietii raspund atat de greu la mesaje si nu sunt pasionati de conversatiile virtuale? Baieti, ati simtit vreodata ca fata de langa voi nu va tace niciodata? Barbatii si femeile comunica diferit. Fiecare gen vede comunicarea ca avand diferente majore, iar cateodata, aceste diferente nu se aliniaza cu cele ale partenerului.
Pentru barbati, comunicarea inseamna un schimb de informatii- odata ce au capatat informatia nu mai au nimic de zis. Pe de alta parte, femeile vad in comunicare o unealta de a impartasi gandurile proprii, asa ca o conversatie cu o femeie poate fi una fara limita.


3. Conversatiile fara sfarsit. Conversatiile normale au un inceput si un sfarsit, aceasta avand un final atunci cand o persoana decide sa plece, de exemplu. In schimb, conversatiile prin mesaje text par a nu se mai incheia niciodata. Multi oameni nici nu mai incep o conversatie cu "salut" pentru ca li se pare plictisitor. Odata ce ai trimis un mesaj, acest lucru poate alterna toata ziua: ba trimiti tu un text, ba ea, ba tu, ba ea...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.