vineri, 19 iunie 2015

Nervii - benefici pentru sanatate?

Nevroza este un comportament caracterizat de sentimente negative, cum ar fi frustrarea, amenintarea sau chiar pierderea. Intr-adevar, cercetarile au aratat ca oamenii nervosi prezinta o gama mai mare de tulburari fizice sau psihice, dar si o durata de viata mai scurta. Asadar, calmul si o viata relaxata te poate face sa traiesti mai mult.

Oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze ca sentimentele de nervi sunt chiar benefice pentru sanatatea noastra. De fapt, senimentul de a fi nervos are legatura cu o inteligenta mult mai mare. In timp ce multi oameni sunt de parere ca nevroza este o actiune ridicola, ceea ce se intampla de fapt, este ca, starea de nervi sta la baza unui organism mai sanatos.

Iata de ce e benefic pentru sanatate sa fii nervos:

Stii tot timpul ce faci. Cand esti nervos, nimic nu te poate infrange si esti foarte constient de ceea ce se intampla in jurul tau, chiar si cele mai mici detalii nu reusesc sa-ti scape din campul tau vizual. Asadar, vei sti tot timpul in ce te bagi. Nu esti un mincinos si nici nu iti plac astfel de persoane, iar pentru ca esti o persoana nevrotica te inconjori cu oameni care nu iti fac rau.

Intodeauna iti asumi lucrurile cele mai rele, asa ca e usor pentru tine sa fii surprins fericit. Devii foarte rapid incantat deoarece te astepti ca toti oamenii sa nu aiba cele mai minunate calitati. Din moment ce esti atat de sigur de defectele celorlati, este foarte usor sa fii suprins placut de anumite calitati pe care le poti descoperi la oamenii care te inconjoara.


Te cunosti destul de bine. Stii cand iti iesi din pepeni si cand e nevoie sa te calmezi. Cand traiesti in mod constant in mintea ta, trebuie sa ai parte de un moment in care sa pici de acord cu persoana din mintea ta. Astfel, vei sti sa te controlezi mai bine atunci cand ajungi sa fii nervos, si iti vei exprima furia prin metode mai calme. De asemenea, oamenii de stiinta au desccoperit ca persoanele nervoase au un IQ mai mare si nu fac lucruri prostesti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.