marți, 23 iunie 2015

Cum sa iti organizezi lucrurile la birou

Sa fii eficient la locul de munca inseamna sa stii cum sa te organizezi cu ceea ce ai de facut. Poate ca si simpla organizare a biroului este un avantaj pentru tine. Chiar daca avem tot felul de metode moderne de a organiza totul, de a arhiva, precum vei gasi si la Anemonacom, exista si nevoia de a sti pe ce sa te bazezi. Iata cateva idei in acest sens, care te vor ajuta sa fii mai organizat si implicit mai eficient la locul de munca:


  1. Pune tot timpul lucrurile la locul lor. Asta te va ajuta sa eviti haosul si sa nu pierzi timp cautand  un capasator sau cine stie ce lucru. In plus, daca stii ca trebuie sa te autoeduci in acest sens ai putea sa alegi varianta de a pune lucrurile intr-un anume loc, la gramada, ca mai apoi sa iti dedici un timp pentru a rearanja. 
  2. Delimiteaza totul. Orice birou are nevoie de spatii bine delimitate. Decide care este partea de care ai nevoie pentru a munci, care este cea de arhivare si depozitare si asa mai departe. In functie de asta tine cont de faptul ca delimitarile de acest gen sunt si cele care iti ofera spatiul ideal pentru anumite activitati. 
  3. Revizuieste sistemul de arhivare. Sistemul digital este cel mai adesea cel propice insa ar trebui sa il pui mereu la punct din nevoia de a tria anumite fisiere, foldere etc. Spre exemplu sa separi anumite informatii dupa un anume timp reprezinta posibilitatea de a face ca folderele sa fie mai usor de accesat. Asta ca sa nu mai vorbim de varianta printata. 
  4. Nu verifica mailurile in fiecare moment. Crezi sau nu acest lucru ar putea sa te deconecteze prea mult de munca asa ca prefera sa ai doar un timp special dedicat acestei misiuni. Stim ca a lucra pe mail este cu mult mai usor mai ales in zilele noastre insa te intrerupe de prea multe ori cat sa te reconcentrezi si sa reiei intreaga activitate. 
To do list - este poate cea mai comuna forma de a ne organiza. Insa nu si singura si deloc eficienta daca tu nu esti cel organizat. Vezi in fiecare zi un nou inceput si posibilitatea de a reorganiza totul. Tine minte ca totul porneste de la tine. Desigur, intr-un haos total fiecare isi stie ordinea insa uneori si imaginea pe care ne-o facme se datoreaza modului de munca. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.