miercuri, 24 iunie 2015

Barbatii cred ca sunt mai buni la matematica

Cu toate ca femeile fac parte din jumatate din forta de munca, doar 24% dintre acestea au job-uri in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii. Un studiu recent face lumina cu privire la acest lucru. Potrivit acestei cercetari, barbatii supraestimeaza abilitatile lor in domeniul matematicii, considerandu-se de o multime de ori mai buni decat femeile, iar acesta incredere a lor ii poate determina pe acestia sa aiba o cariera de succes in domeniu.

In cadrul acestui studiu, 122 de studenti si alti 184 de participanti au fost rugati sa completeze un test de matematica. Un grup a primit feed-back cu privire la rezultatele acestora in timp ce cel de-al doilea grup nu a primit niciun fel de feed-back. In schimb, cel de-al doilea grup a fost rugat sa raporteze daca au intentia de a urma o cariera sau cursuri legate de domeniul matematicii. Rezultatele au aratat nu numai ca raspunsurile nu au fost corecte in testele sustinute de barbati si femei, ci a evidentiat mai degraba scorul lor personal. Asadar, barbatii au supraestimat modul in care au crezut ca s-au descurcat in timpul examenului. Pe de cealalta parte, femeile au fost mult mai precise in estimarea rezultatelor lor. De asemenea, rezultatele au demonstrat ca barbatii sunt mai interesati in a avea o cariera in domeniul real decat femeile.

Femeile si domeniul real



Potrivit unor oameni de stiinta, se pare ca implicarea femeilor in domeniul stiintific ar putea avea beneficii imense pentru toata lumea. Daca femeile ar deveni mult mai interesate de aceste domenii, acestea pot determina o schimbare a economiei aducand noi schimbari benefice in toata lumea. Lipsa legaturile intre sexe in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii nu sunt determinate de faptul ca femeile isi subestimeaza abilitatile lor in aceste domenii, ci mai degraba din cauza ca barbatii isi supraestimeaza abilitatile lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.