duminică, 7 iunie 2015

Astazi, Google reuseste sa te urmareasca oriunde ai fost impreuna cu smartphone-ul tau, si pune un semn acolo unde ai fost pentru a "insemna ocazia". Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te loghezi pe accounts.google.com cu acelasi cont pe care il folosesti pe telefonul tau, dupa care vei fi "burdusit" de informatiile asupra locurilor pe care le-ai vizitat in ultima vreme.

Cu totii stim ca indiferent de setarile de confidentialitate pe care le alegem, toate informatiile despre noi sunt adunate si stocate intr-o baza de date. Aceste lucruri bineinteles ca nu sunt facute publice, insa poate fi un adevarat soc pentru tine sa vezi ca ai fost "urmarit" la fiecare pas pe care l-ai facut, iar totul se intinde pe o harta in care legenda descrie traseul tau de acasa la cinema sau de la zoo la cafenea. Daca ne uitam la o astfel de harta de a noastra putem realiza ca viata noastra se invarte in cercuri ciclice.

In mod normal acest lucru ar trebui sa se intample doar daca ai activat serviciul de localizare. Daca descoperi ca nu poti gasi date despre tine, atunci inseamna ca ori nu existi ori ai reusit sa invingi sistemul. Este posibil ca serviciul de localizare sa se activeze singur, cu toate ca l-ai inchis.

Cum sa dezactivezi acest serviciu de urmarire si cum sa-ti stergi istoricul.

Pentru a verifica daca istoricul locatiei tale este activat, du-te catre Google Maps Location, pe pagina de istoric si acceseaza setarile din istoric. De acolo iti poti activa sau dezactiva serviciul de localizare.


Faptul ca iti vei dezactiva serviciul de locatie nu iti va sterge si istoricul. Daca doresti sa stergi locatiile Google Maps din ultimile 30 de zile, du-te inapoi la pagina cu istoricul locatiilor. Foloseste meniul vertical din partea de jos a calendarului din stanga pentru a reusi sa-si afisezi istoricul. Daca alegi o perioada de timp in care Google Maps ti-a urmarit pasii in toate locatiile, atunci vei reusi sa vizualizezi punctele unde ai fost, pe harta. Sub calendar, vei vedea optiuni pentru a-ti sterge istoricul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.