luni, 18 mai 2015

Marauder`s Map- noua metoda de a-ti urmari prietenii virtuali

Stiai ca poti urmari ceea ce fac prietenii tai virtuali? Noua extensie a browser-ului Google Chrome, numita Marauder`s Map, poate sa te ajute in ”urmarirea” actiunilor prietenilor tai.

In momentul actual, impartasim o multime de informatii pe retele de socilizare, indiferent ca vrem doar sa ne laudam sau nu, insa realitatea devine una foarte macabra in momentul in care facem publice datele noastre de localizare. In felul acesta, cineva a a decis sa transpuna aceste pachete de date, care se refera la caracterul nostru personal, intr-o aplicatie care sa digere foarte usor aceste detalii.

Marauder`s Map este o extensie a Google Chrome, care poate permite afisarea pe ecranul telefonului pasii pe care prietenii tai ii executa in lumea reala, si aceasta include doar momentele in care acestia si-au dat acordul de a face public locul unde se afla. Mai exact, aceasta extensie tine de faptul de a activa sau de a dezactiva datele GPS in timp real, din aplicatia Facebook Messenger. In momentul in care nu iti dezactivezi pachetele de localizare si ai cativa prieteni care isi fac publica locatia atat in viata reala cat si in cea virtuala, poti afla traseul pe care acestia il au pe o harta.

In momentul in care faci un simplu ”click” pe un prieten de-al tau din lista de Facebook, aceasta aplicatie iti permite sa vezi intregul istoric al deplasarilor al prietenului tau, afisand numeroase detalii pe harta pe care o vizualizezi. De multe ori ne putem uimi sa vedem pe unde au umblat prietenii nostri in ultima perioada. Acelasi lucru poti sa faci si pentru contul tau, poti vizualiza ce plimbari ai facut in ultima parte a timpului.

Creatorul acestei aplicatii declarat ca a creat aceasta extensie, avand cele mai bune intentii in momentul in care a inceput sa lucreze la acest proiect, insa, s-ar putea sa nu fim foarte incantati de ceea ce vom gasi dupa ce instalam extensia Marauder`s Map.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.