vineri, 15 mai 2015

Idei si stiluri pentru noua imagine a casei

La un moment dat, ceea ce iti facea placere nu mai este ceea ce iti doresti acum. La un moment dat un stil anume pare invechit. Asadar, vine si momentul sa renovezi si reamenajezi. Unii aleg Stucco Veneziano, un aspect stilat, un stil deosebit, altii merg pe ideea simplismului pentru pereti insa compenseaza cu ceea ce tine de decor, de accesorii si detalii.

Iata cateva sfaturi pentru renovarea ce ti-o doresti:

  1. Culoarea si timpul potrivit. Culoarea peretilor este cea care trebuie sa fie in acord cu mobila si toate detaliile din interior. Alege in functie de asta, alege in functie de modul in care lumina naturala cade pe zona de interior; nuantele sunt diverse in functie de perete si de modul in care acestia se plaseaza. Tine cont de toate detaliile astfel ca acea culoare aleasa sa fie una placuta. Cat despre timpul potrivit considera ca ai nevoie de o zi cu soare pentru a nu te induce in eroare ceea ce tine de culoarea reala. 
  2. Nu te rezuma numai la o culoare. Asta ar putea fi prea mult, desi nu este ceva gresit de vreme ce asta inseamna sa potrivesti in cel mai simplist mod imaginea casei per total. Nu este gresit sa alegi din aceeasi paleta de culoare, nu este gresit sa mergi pe variatii de asemenea, dar si constrastele sunt de mare efect. Aceeasi idee de a nu te limita vizeaza combinatiile interesante astfel ca ar trebui sa tii cont de creativitatea ta. 
  3. Indiferent de culoarea peretilor, de nuanta pe care o vei alege ulterior trebuie sa dai si un strat alb dedesubt si asta pentru ca va face ca peretii sa para stralucitori, de o culoare intensa, cu aderenta mult mai buna de asemenea. Un truc simplu si adesea folosit la care ar trebui sa apelezi. 
  4. Se vopsesc peretii  numai intr-o singura directie. Daca ai alege sa faci chiar tu asta iti vei da seama ca in timp ce vopsesti peretii acestia au dungi, linii inestetice insa nu acelasi lucru va fi la final.  
Sa nu uitam de asemenea ca stilul ales trebuie sa se potriveasca cu restul casei. Spre exemplu daca alegi stilul de tip Stucco Veneziano acesta este usor pretentios asa ca deocrarea casei nu trebuie sa fie prea simpla sau prea ieftina. Cu alte cuvinte bugetul este cel care stabileste si el anumite limite. Insa sa nu uitam ca acest stil este ales acum si va dainui ceva vreme in casa ta deci orice efort merita. 

1 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.