miercuri, 27 mai 2015

Ce tip de comportament ii indeparteaza pe ceilalti de langa noi?

De-a lungul experientelor noastre, am intalnit o multime de comportamente "toxice" ale unor persoane, si am fost martori a ceea ce astfel de comportamente pot cauza in viata celorlati indivizi. Sa fim sinceri, cu totii am actionat gresit la un moment dat, niciunul dintre noi nu este imun la un astfel de comportament.

Indiferent daca comportamentul tau e unul comun, in general, sau se intampla doar in anumite situatii, trebuie sa stii ca acest lucru iti poate afecta legatura cu persoanele din jurul tau.

Descopera care sunt aceste comportamente "toxice":

1. Sa fii invidios pe ceilalti. Nu lasa ca invidia sa zica totul despre tine. Invidia este o arta care numara binecuvantarile celorlati decat sa le numere pe ale tale. Asa ca, ar trebui sa incetezi sa compari ceea ce ti se intampla tie cu ceea ce se petrece cu cei din jurul tau. Nu te afli in nicio competite- decat cu tine. Daca vrei sa iti masori evolutia, compara-te cu ceea ce ai fost ieri.

2. Sa iei totul prea personal. O mutime de oameni dezvolta astfel de comportament- au impresia ca tot ceea ce se discuta in jurul lor este o jignire la adresa personala. Adevarul este ca ceea ce oamenii fac sau gandesc, ii descrie in primul rand pe ei. Indiferent daca oamenii cred ca esti o persoana buna sau rea, acest lucru spune mai multe despre ei, nu despre tine.

3. Nu o fa pe victima tot timpul. Sa crezi ca esti o victima in toate cazurile demonstreaza ca nu ai nicio putere asupra persoanei tale. In momentul in care incetezi sa te mai plangi si nu te mai vezi ca o victima, vei descoperi ca esti o persoana mai puternica decat credeai.

4. Nu cauta aprobare din partea celor din jurul tau, pentru ca poti deveni o persoana foarte obositoare pentru ceilalti. Cu totii avem o imagine de ansamblu e vietii noastre, insa aceasta nu trebuie sa aiba nevoie de aprobarea celor din jur. Invata-te pe tine si pe cei din jurul tau, si permite-ti sa evoluezi intr-una fara sa tii cont de ceea ce spun ceilalti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.