luni, 16 martie 2015

Viitorul in a salva vieti - polimerul

Accidente sunt cele care soldate cu victime duc la un numar ingrosat de decese. Actiunea de la fata locului este cea care salveaza fara doar si poate o viata. Nu degeaba se considera ca salvarea si sistemul de ajutor de urgenta sunt cele care trebuie sa functioneze dupa principii bine stabilite.

De multe ori insa indiferent despre cat de mult se grabesc unii sa ajunga la fata locului nu se mai poate salva nimic. Ai crede ca este destinul, dar din punct de vedere medical actioneaza sa spunem asa si ceea ce tine de partea medicala, ceea ce afecteaza cel mai mult fiind vorba de sangerare pana la un punct extrem. Asadar, se considera inamic pierderea sanguina.

In ritmul in care se desfasoara totul se pare ca americanii detin cheia succesului si anume bazandu-se pe polimer. Acesta odata injectat se pare ca actioneaza exact acolo unde trebuie si anume ajuta la coagularea sangelui pentru a se evita sau cel putin minimaliza pierderea. Polimerul este de natura sa inchege imediat sangele, sa il faca sa nu mai curga siroaie si implicit sa se evite a se mai revarsa.

Secretul nu este insa unul total de vreme ce PolySTATul vine ca o imitatie a unei substante ce in mod natural exista deja in organism si este un soi de proteina ce ajuta la coagularea sangelui. Dincolo de asta produsul este unul  revolutionar, aducand in prim plan si ceea ce tine de inovatie medicala. Asadar, polimerul injectabil ajunge sa fie cel care ar putea scurta din lista numarului de decese pe viitor.

Testat deja cu succes cand vine vorba de soarecii de laborator PolySTATul este se pare cel care aduce de 11 ori mai multe sanse la supravietuire. Ce s-ar intampla insa daca aceasta substanta injectabila ar coagula tot sangele din organism? Se pare ca nu exista un risc din acest punct de vedere pentru ca polimerul este cel care actioneaza numai la nivelul ranii si nu pentru tot organismul, avand asadar risc de a produce cheaguri ce duc in cel mai rau caz la infarct.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.