vineri, 20 martie 2015

Fara toleranta pentru frumatori

Viitorul nu suna prea bine pentru fumatori. Nici din punct de vedere nici din punct de vedere al libertatilor. Nu se poate considera o ingradire ci numai o oarecare limitare de a nu mai afecta pe cei din jur. Asa se face ca in viitor o lege adoptata deja de Senat nu va mai permite ca fumatorii sa se afiseze in public. Nu vor putea fuma oriunde.

Desi pentru unii nu suna bine deloc se pare ca legea este in masura sa ajute in primul rand pe cei care nu isi doresc sa aiba de suferit din cauza viciului celor din jur. Asa ca in institutii publice, cele ce tine de stat, private, invatamant, medicina si asa mai departe exista o serie lunga de zone in care nu se va mai permite fumatul.

Este adevarat ca ar trebui sa existe si o varianta pentru fumatori, ceea ce face ca in anumite zone precum intr-un mall spre exemplu sa existe un loc special amenajat pentru fumatori. Asta se intampla si la ora actuala. Doar ca zonele sunt putine si restranse si noua lege pune in vigoare ca fumatul este total interzis pentru spatii publice.

Constransi de a fuma numai acasa in mediul lor privat se pare ca fumatorii mai au de trecut un hop. Asta dupa numeroase scumpiri care ii cam ard la buzunare. Poate ca aceasta masura ii va ajuta totusi sa renunte la viciul pacatos. Pentru ei, pentru binele lor, pentru nevoia de a fi mai civilizati avem nevoie de masuri bine implementate. Desigur, nu trebuie sa ne gandim ca se va stopa total fumatul pentru ca pana la urma exista un venit la buget ce nu poate fi ignorat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.