joi, 26 martie 2015

Sfaturi pentru planul plecarii de acasa, in vacanta

In timp ce romanii pleaca de acasa sa isi caute relaxarea hotii isi fac de cap. Doar ca, pe principiul de ar sti omul ce ar pati nici din casa nu ar iesi, nu putem sa evitam sa plecam doar din teama ca cineva ne-ar sparge casa. Asa ca unele masuri de siguranta sunt bine venite.

Inainte sa pleci fa in asa fel incat sa nu tradezi faptul ca ai o casa goala. Marea greseala a romanilor este aceea de a se lauda online, pe diverse retele sociale unde isi petrec vacantele si pentru cat timp. Asa ca devin tinta sigura. Daca nu exista un sistem de supraveghere si de alarma in casa, ceea ce aduce un mare minus, atunci ar trebui sa faci ca totul sa para neschimbat: daca este posibil lasa o lumina ecologica aprinsa. Lasa draperiile trase ca si cand nu ascunzi nimic.

Desi nu este indicat sa lasi geamuri deschise nici sa te intorci dupa 2 saptamani cat a fost casa inchisa nu este placut. Un geam cat de mic ar putea avea o crapatura sa spunem. Insa in tot acest proces de inscenare practic se considera ca o persoana care sa iti viziteze casa este solutia ideala. Pentru ca pana si corespondenta care nu este stransa da de banuit.

La acelasi capitol de siguranta inainte de a pleca in vacanta asigura-te ca orice sistem este inchis, de la a scoate din priza electrocasnicele si pana la a tine cont de sistemul de apa. Nu este exclus sa inchizi toti robinetii de alimentare.

Nu lasa animalul de companie singur in casa pentru ca nu este nici macar uman sa faci asta. Prefera sa ai un sistem inteligent de irigat pentru plante, in cazul in care exista. Si restul...e povestea de concediu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.