vineri, 27 martie 2015

Cat de sigur mai este zborul cu avionul

Ne mai simti in siguranta chiar si in cel mai sigur mijloc de transport? Mai avem incredere in avioane sau mai avem incredere intr-un sistem pana la urma? Unii socati, altii siderati incearca sa isi gaseasca un raspuns. Poate ca ila vem deja si se numeste fatalitate. Acelasi lucru s-a intamplat in alte mii de cazuri cand nu s-a putut prezice sau preintampina anumite evenimente.

Vestea socanta despre ceea ce a deturnat si prabusit un avion a socat o lume intreaga. Din cauza unui moment in care nevoia unui pilot nu credea ca impune probleme, din cauza celui care suferea de depresie si totusi activa in domeniu bilantul de astazi este de 150 de decedati, inclusiv pilot, copii, parinti, elevi. Oameni cu destine frante.

Ce a facut posibila crearea unui mediu propice pentru cel care a facut acest gest? Se comenteaza acum despre plecarea din cockpit a pilotului. Pentru a linisti oarecum publicul roman s-au dat in presa detalii despre astfel de proceduri. Se spune in comunicate ca intr-un astfel de moment se cere permisiune si copilotul sau pilotul nu vor ramane singuri. Orice insotitor de zbor poate lua locul acestuia din urma cat timp isi exercita o nevoie naturala pana la urma.

Desigur, nu se poate considera ca o tragedie aviatica trebuie sa ne tina departe de acest mediu. Nu poti considera ca nu vei mai zbura candva cu avionul de frica a ceea ce s-ar putea produce. De fapt un soi de teama are fiecare pentru ca a muri se poate intampla oricand. Ramane doar revolta de a muri de mana altuia cand ai fi avut drept la viata, cand aveai destinul in fata. Ramane nedreptatea.

Cat de sigur mai este zborul cu avionul? Nu la fel de sigur ca in vremurile in care credeam ca zborurile aeronavelor au cele mai putine victime si implicit cele mai putine sanse de a devia la o problema nefericita, marcata apoi ca fiind accident.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.