vineri, 20 februarie 2015

Sfaturi pentru cei care cumpara online

Acum este mai usor sa faci shopping online. La orice pas exista si varianta online a unui magazin pentru orice tip de achizitie. In timp ce piata consumatorilor au facut deja o traditie din a cumpara online din pacate s-au dezvoltat si tot felul de afaceri fantoma care pot pacali. 

Trebuie stiut faptul ca indiferent daca tu cumperi online sau nu ai aceleasi drepturi. Se adapteaza insa se pastreaza sa spunem protectia consumatorului. Iata ce ar trebui sa stii despre aceasta practica:
  • Poti renunta la orice comanda facuta si asta in termen de 14 zile. In acest caz singura cheltuiala ramane cea de transport al produsului, asta daca nu renunti la comanda chiar si mai repede. Spre exemplu comanda a fost deja facuta insa nu si transmisa. 
  • Ai dreptul sa ceri orice tip de informatie, de la detalii despre material si pana la modul de intretinere. Poti chiar sa verifici veridicitatea unui site prin astfel de detalii si prin faptul ca sunt seriosi in ceea ce vand. 
  • Nu se dau datele personale prin telefon sau email. In cazul in care se plateste cu cardul spre exemplu exista o pagina speciala unde se confirma si transferul de bani. Ai dori cu siguranta sa pastrezi aceste notite sau chiar si un print screen pentru a avea siguranta si dovada de plata. 
  • De regula toate site-urile au detalii inscrise. Se specifica ce poti si ce nu poti face, cum se comanda si cum se returneaza un produs. Desi in multe cazuri scrisul este mic si undeva in josul paginii nu ar trebui sa eviti sa analizezi toate aspectele ce tin de acest lucru. 
Sa cumperi online este destul de usor insa la fel de usor poti sa patesti sa nu se concretizeze asa cum credeai. Pentru a preintampina in prima faza anumite probleme este de dorit sa citesti cu atentie toate detaliile. 

1 comentarii:

  1. Este foarte important sa stii sa te controlezi in ceea ce priveste cumparaturile online.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.