luni, 9 februarie 2015

Istoria palariilor de cowboy

Le vdem in filme, le corelam cu prezenta vacarilor si le asociem cu cei din Texas cel ami adesea. Istoria lor este una care dezvaluie de fapt cu totul altceva. Iata ce nu stim despre acestea:

  • Au fost create de John Batterson Stetson si initial numele adoptat pentru acestea erau de fapt Stetson de la cel care isi pusese amprenta sa le faca. 
  • Primele variante de palarii cowboy asa cum le stim astazi aveau bordurile drepte. Se intampla in 1856 si numele acestora era Boss of the Plains.
  • Desi se coreleaza adesea cu crescatorii de vite mai ales si de animale se pare ca ulterior dupa ce aceste modele de palarii au inceput sa aiba borduri ridicate mai toata lumea americana a inceput sa adopte un astfel de stil. 
  • Ce le-a facut vedete pe palariile de tip cowboy a fost prezenta in filme. Promovate intens in filme cu specific acestea au inceput sa fie tot mai populare. Nu mult a fost pana cand sa se traseze un trend in prezenta acestor tipuri de palarii. 
Cu toate acestea inca nu se stie si nu se dateaza exact cand au inceput sa fie aceste palarii introduse pe "piata" si denumite astfel. Se pare ca mai toti colonistii aveau sa poarte diverse tipuri de palarii inca de cand au invadat America. Cert este ca mai intai de toate palariile bowler au fost cele care au facut furori, ceea ce i-a facut pe unii sa afirme cu motiv clar ca astfel de palarii au cucerit vestul. 

Actual astfel de palarii sunt tot mai alese. Sunt chic, acel stil country care se adopta nu numai pentru filme ci si cu incarcatura de fashion. Au ajuns sa fie si peste ani si ani la fel de interesante ca si stil si apreciate. 

1 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.