duminică, 25 ianuarie 2015

Depresia in randul romanilor

Si noi ca orice alt popor avem grijile noastre. Ne stresam in fiecare zi si astfel ajungem sa ne clasam intr-un top al celor mai nefericite natii. De ce? De ce nu pentru ca motive avem suficiente. Conform specialistilor se pare ca romanii se streseaza chiar prea mult si au o arie larga de motive.

Cauze de stres si depresie la romani 

Romanii se considera frustrati la un moment dat din cauza unui divort, a unei separari, a unei rupturi de legatura. Pentru ca suntem atat de umani fata de altii incat ne atasam poate prea tare, pentru ca nu avem venituri foarte mari si atunci depindem de cineva ori intr-un moment de ruptura avem mai mult de pierdut.

Un al doilea caz tine de venituri, ca tot vorbeam de asta. Romanii se considera presati de societate si nu numai sa castige mai mult tocmai pentru a sustine o sumedenie de lucruri. Nevoile sunt la orice pas asa ca se explica cum si de ce avem nevoie de mai mult si mai mult. Poate ca, vechea poveste, cu lumea in care traim care nu dam mai multe sanse de a munci decent reprezinta o alta frustrare inteleasa de altfel.

Ce te faci insa cand si micul tau venit este amenintat de a nu mai exista? Se pare ca un alt motiv de stres ce poate duce la depresie pana la urma se refera la pierderea locului de munca. Asta pentru ca ne simtim amenintati oarecum; nu faci fata, dispari din clasa muncitoare. Un caz frecvent pentru toti romanii insa in special pentru cei de varsta a treia care nu mai au unde sa isi gaseasca un alt loc de munca de unde sa ias ala pensie.

Instabilitatea pe orice plan pare sa atace pe oricine. Muncim mult, pe resurse putine, suntem indatorati tot mai mult si asta duce la un esec psihic cand efortul fizic nu isi mai spune cuvantul. Suna trist, ca si cand am fi ingenunchiati insa concret asa suntem. Deci nu mai este de mirare ca ajungem in topuri ca fiind cei mai tristi.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.