marți, 20 ianuarie 2015

Ce faci cand iti urasti jobul

A inceput cu drag si placere. Inca iti amintesti emotiile de inceput. Si acum ce ai facut? Ai murdarit totul cu nervii ce te caracterizeaza in fiecare zi? De ce trebuia sa se ajunga aici?

Am facut un intro spumos in care sa se regaseasca toti cei care ajung la un moment dat sa isi urasca la propriu locul de munca. Nu esti primul, nici ultimul. Daca demnitatea ta iti spune ca trebuie sa pleci de acolo insa cu capul sus mai ai cateva ceva pana cand sa dai bir cu fugitii. Asadar, tine cont de tine, de ceea ce faci cu placere.

Da, probabil ca nu te ajuta simple vorbe. Dar simple fapte da. Intreaba-te daca tu esti de vina. Intreaba-te daca energia ta este de la bun inceput una negativa. Asa ca pana sa ajungi la munca lasa treburiel de acasa la usa. Asculta muzica, mergi spre munca cu persoane de la birou, serveste o cafea, orice te va face sa iti incepi dimineata cu zambetul pe buze.

Invata ceva nou. Te-ai gandit ca esti cufundat in clasic si banal? Daca ai fi un pic atent la cei din jur ai vedea ca sunt lucruri noi introduse. Nu trebuie sa astepti o promovare pentru a face asta ci pur si simplu descopera pe nisa ta ceea ce ar putea sa te tina inca captiv aici.

Pauza este mereu binevenita. Cand uiti sa iti iei pauza stresul isi spune cuvantul. Nu iti dai seama de asta insa prins in ceea ce faci uiti sa zambesti si sa te bucuri de ceea ce traiesti. Psihologic vorbind insa nu stai unde nu iti place asa ca drumul lung calatorului ii sade bine. Doar ca plecand asta nu iti garanteaza ca  oriunde ai ajunge nu te vei confrunta cu o poveste repetata.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.