marți, 27 ianuarie 2015

Care este viitorul internetului?

A cunoscut un boom in adevaratul sens al cuvantului, a devenit atat de folosit incat ne punem in misiunea sa atat de multe lucruri - internetul este actual o unealta de zi cu zi fara de care nu muncim. Depindem de el desi pare trist sa spunem asta. Ce se va intampla insa in viitor?

Greu de crezut ca vom involua asa ca disparitia acestuia nu este o teorie de luat in seama. Eric Schmidt, pentru necunoscatori este presedinte de ordin executiv la Google, spune ca internetul dispare insa in forma in care este acum. Nu are cum insa sa isi piarda urma ci va veni sub o forma mai avansata de folosire.

Care sunt predictiile sale. In viitor, nu stim insa care sa fie data probabila, se pare ca vom avea in jurul nostru atat de multe IP-uri, device-uri si asa mai departe incat vom interactiona cu acestea in atat de multe feluri ca si cand nici nu ne vom da seama de asta. Si nu va mai tine de un dispozitiv de gasit din loc in loc. Cu alte cuvinte vom avea tot in jurul nostru bazat pe tehnologie.

Un caz comparativ tine de o camera in care totul este dinamic. Orice lucru din camera va putea fi se pare cu un grad de interactiune. Imagineaza-ti ca vei da doar comenzi si tot ce este in jurul tau se va "conforma". Trage perdeaua, inchide aragazul si asa mai departe vor fi comenzi mai mult decat simpliste in viitor.

Daca lucrurile vor fi asa cum se preconizeaza se pare ca ne vom defini printr-o lume atractiva, una interesanta si total conectata. Este oare ceea ce ne dorim? Cand vizionezi un film SF ajungi sa crezi sa totul pare ireal insa ar trebui sa ne gandim de doua ori pentru ca asta ar putea reprezenta la un moment dat ceea ce ne va defini si in realitate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.