vineri, 30 ianuarie 2015

Cum sa fii mai inovativ la munca

Inovatia. Este foarte usor de vorbit despre asta, probabil este elementul cheie, obiectivul departamentului in care lucrezi si de asemenea declaratia ferma a ceea ce doreste sa aduca in plus compania in care lucrezi. Nu este insa un lucru la fel de usor de facut pe cat este de zis, mai ales in conditiile unei rutine zilnice. Cum sa faci sa fii mai inovativ? Aceasta intrebare isi poate gasi cateva raspunsuri in cele ce urmeaza.

1. Transforma "nu pot" in "as putea face asta daca".
Problemele cu care suntem pusi uneori fata in fata ne blocheaza pur si simplu. Cand ajungem la un astfel de blocaj e ceva natural sa ne oprim si efectiv sa nu mai stim ce sa facem. De aceea cand se cauta rezolvarea la o problema, un sfat simplu: brainstormingul trebuie sa plece in ideea "pot face asta daca" si nu intr-un mod negativ precum "nu pot face asta, e imposibil de facut".

2. Foloseste-te de toate resursele posibile.
Asigura-te ca pentru rezolvarea oricarei situatii aloci toate resursele necesare, in acest fel eficientizezi intregul proces, totul va dura mult mai putin pana sa se ajunga la rezolvarea situatiei.

3. Pune intrebari imposibile.
Pare paradoxal, insa in contextul inovatiei exact aceste intrebari imposibile sunt mai utile decat altele care par doar dificile. Intrebarile imposibile te pun la gandit, te fac sa cauti si sa gasesti solutii la care altfel nu te-ai fi gandit niciodata.

4. Impune-ti termene limita. Chiar daca lucrezi sub presiune, te va ajuta sa vii cu idei noi care sa te ajute sa rezolvi mai repede problemele.

Iata patru modalitati simple prin care poti fi mai inovativ la munca. Aminteste-ti ca a fi inovativ nu este ceva nativ, dar se poate invata, si data viitoare cand te intalnesti cu un "blocaj", trateaza-l ca atare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.