vineri, 12 decembrie 2014

Militam pentru programul flexibil

Se crede ca o noapte pierduta este clar pierduta si somnul in sine nu se mai recupereaza. Vei resimti asta la un moment dat, vei ajunge sa dormi mai prost cateva nopti pana intri intr-un ritm. Exact despre asta este vorba: o continuitate din punct de vedere al programului este ceea ce avem nevoie. Aparent, caci specialistii spun ca cel mai bine este sa avem parte de un program flexibil.

Cercetatorii din Pennsylvania au o explicatie clara pentru ceea ce inseamna programul flexibil si nevoia de asa ceva. In stil ideal se pare ca programul de munca ar trebui sa inceapa la ora 10 pentru ca putem dormi mai mult dimineata si asta inseamna sa ne trezim mai bine si sa muncim mai cu spor. Nu degeaba se spune ca somnul de dimineata este cel mai dulce.

Tendinta este aceea de a dormi mai putin cu cat programul de munca incepe mai repede, respectiv cate 6 ore pe noapte cand se incepe munca la 6 dimineata. Cu cat ora de munca este mai indepartata, de la 9, 10 si asa mai departe cu atat somnul dimineata este mai prelungit. In mod ideal se crede ca 8 ore sunt suficiente pentru somn, 9 in cazul femeilor. Insa sunt si exceptii ori un somn de 7 ore ar putea fi la fel de odihnitor.

Concluzia la care s-a ajuns este aceea ca programul flexibil pare sa fie ideal pentru o stare de somn implinita sa spunem. Asa ca tot ceea ce putem face este sa ne ghidam dupa asta desi pana acum ritmul rutinei parea sa fie cel indicat. Cu toate acestea in astfel de cazuri ar putea fi mai multe fluctuatii in ritmul somnului ceea ce pe termen lung ar putea afecta si asta. oeA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.