marți, 16 decembrie 2014

Analiza de piata: ce masini prefera romanii

Suntem printre primii in top care isi doresc o masina second hand si asta pentru ca romanii nu se afla intr-un punct de avantaj din punct de vedere financiar. Nu ne permitem sa cumparam nou pentru ca salarii nu sunt pe masura si pentru ca avem nevoie si sa intretinem o anume masina.

Pe piata de profil din randul de masini second hand se inregistreaza anumite preferinte. Ca un scurt review se pare ca ne dorim maisni de genul Volkswagen, Opel sau Ford, in proportie de 19% pentru primul caz, respectiv 11% si putin peste 9 in ultimul caz. De asemenea, preferinta este aceea de a alege in medie masini ce au in jur de 7 ani vechime pe piata de la data de fabricatie. Asta pentru ca trebuie sa existe si un echilibru intre aspecte daca ne dorim una trainica.

Cat despre capitolul de masini SUV Dacia castiga teren. Insa se doresc si acestea sa fie second hand si vin in variante diverse insa in medie cu aceleasi preferinte. Exista un procent putin peste 9 al celor care prefera acest tip de SUV. Si imediat dupa in top vin masini precum Nissan Qashqai, BMW X3, BMW X5.

Romanii nu sunt nici codasi la cumparat masini ba mai cu seama sunt printre primii dorinici de a le detine. Insa nu se pot inscrie in topurile celor care aleg ceva nou. Pana acum caci ruleaza un program asemanator cu Prima Casa si se numeste chiar asa, Prima Masina. In astfel de proiecte se pot inscrie toti cei care nu au detinut niciodata o masina noua. Trebuie sa aiba pana in varsta de 35 de ani asa ca tinerii au mereu intaietate. Poate ca acest proiect va face ca vanzarea de masini noi sa creasca in curand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.