marți, 25 noiembrie 2014

Studiu de caz: cum se defineste angajatul Y

Generatiile ce vin din urma noastra sunt si cele cu o mare diferenta din varii puncte de vedere. Asadar, acestea vin cu forte proaspete insa in egala masura cu posibilitate de a avea un cu totul altfel de program in ceea ce priveste job-ul.

Bazati mai mult pe tehnologie de tip moderna, pe gadget-uri si pe telefoane smart, iata ce arata studiile despre generatiile X si Y, respectiv cei nascuti din 60 pana in 2000. Situatia este una complexa si se defineste in lini mari de:

  • Televizorul va fi usor uitat in defavoarea unor telefoane inteligente. 
  • Vom ajunge atat de dependenti de telefoane incat 54% vor face o prima verificare inca de la prima ora a diminetii.
  • Nu vor mai exista la fel de multe birouri caci multe din activitati se pot face si  la distanta astfel ca in jurul anului 2020 vom avea cu 40% mai putine birouri destinate muncii, asa cum avem in prezent. 
  • Un sfert din cei care se vor angaja vor fi disponibili chiar si sa plece pe Marte pentru a lucra. 
  • Conferintele video vor fi si ele de mare ajutor in ceea ce priveste angajarea. Specialistii in recrutare vir fi dispusi sa se bazeze pe o astfel de metoda in 58% din cazuri. 
  • Nu va mai exista un program batut in cuie. Desi va exista o mai mare disponibilitate de munca, programul de munca va avea pauze flexibile insa angajatii vor fi parca mai mult disponibili pentru a fi acolo unde li se cere. Si nu, nu e sclavism. 
Si diferentele intre generatii nu se opresc aici. Asadar, spre deosebire de cei din grupa celor nascuti intre 60 si anii 80 cei mai tineri si de generatie noua vor fi mai libertini, vor lucra mai mult in afara biroului si vor putea face mai multe sarcini in acelasi timp, in medie cu 40% mai buni pentru multitasking. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.