joi, 20 noiembrie 2014

Produsele bio- unde le gasesti?


Mancarea bio sau produsele de acest gen in general vorbind sunt o alternativa sanatoasa pentru ceea ce lumea moderna ofera acum pe piata. Din nefericire ne afectam sanatatea incet si sigur si prin aditivii alimentari, prin substantele sintetice din mancarea pe care o consumam, din lichidele pe care le bem si nu in cele din urma din aerul pe care il respiram. Din natura ne luam resurse pentru o viata mai buna, pentru un ritm sanatos.

Sa definim mai intai de toate ce anume inseamna bio, organic. Se refera la produsele de orice fel, fie ele de consum sau cosmetice, ce provin dins urse naturale, cu mai putina interventie in reteta cu substante de genul e-urilor, parabenilor in cazul cosmeticelor sau a acelor substante menite sa faca un produs sa reziste mai mult, sa fie mai prezentabil, fructe mai mari si parca perfecte din punct de vedere aspectual. In orice caz, se refera la acele produse ce cresc fara interventie si graba in procesul natural. Exact astfel de produse se vor gasi si la www.bioaleea.ro.

Stim deja ca produsele de acest fel ocupa un alt loc pe piata de consum. Le gasesti si cu un pret diferit insa nu trebuie sa faci un efort extraordinar, iesit din comun pentru a putea avea parte de o lista de produse sanatoase. In orice caz, iata o lista de sfaturi pentru a economisi si a cumpara in stil eficient:

  • Cumpara ce este de sezon. In plina vara sa iti doresti pomelo este cam greu de procurat si in orice caz mai scump asa cum pe timp de iarna se pare ca legumele si fructele sunt mai scumpe fata de sezonul lor specific. Asa ca daca vei cumpara acele produse de sezon le vei gasi la un pret chiar bun. 
  • Congeleaza. Unii cred ca fructele si legumele congelate nu sunt la fel de bune. De fapt si cumparate astfel metoda este si una practica insa tine si de conservarea acestora in starea lor naturala, fara sa se piarda continutul de vitamine si nu numai. Mai ales fata de cele care troneaza pe rafturi aici ai un castig. 
  • Cumpara cantitati mai mari. Exista si produse care in mod normal rezista mai mult timp deci nu esti presat de timp sa le consumi. Aici se includ pastele spre exemplu. Si daca vei cumpara cantitati mai mari pretul este unul mai bun. Pana la urma asa iti intri in ritm sa consumi din ce in ce mai mult si mai apoi numai produse bio, sanatoase. 
Si daca te gandesti la modul in care ai putea fi sigur ca un anume produs este bio tine cont ca pe rafturile magazinelor se vor gasi tot felul de produse si te poti insela chiar singur. Nu degeaba se spune ca este mai bine sa mergi la acele magazine specializate. Asadar, la Bioaleea vei gasi de toate, de la produse cosmetice la cele de consum. Toate sunt garantante de a fi de asa natura precum si brandul in sine spune. 

Sa nu uitam ca naturalul nu va pierde niciodata teren si nu va afecta niciodata. Poti face tot felul de alergii si nu numai de la mancare insa naturalul este cel care te fereste de asa ceva. Atat in interior cat si vizibil la exterior aspectul tau va fi unul sanatos. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.