miercuri, 19 noiembrie 2014

Ce schimbari asteapta acum romanii

Strangi, culegi si-apoi alegi acum bucura-te de ceea ce ai. Dupa ce am votat cu toata suflarea si desi nu concret- stim deja scandalul si ce au patit cei din diaspora- am ajuns la un raspuns final: de origine germana, gata sa preia cea mai inalta functie in stat si implicit cea mai grea. 

Acum romanii au asteptari. De orice fel, desigur. Se asteapta sa nu mai avem coruptie, sa pedepsim pe toti cei care au furat pana la refuz, sa facem fapte bune si pana la urma sa avem o tara mai buna. Ne dorim o tara cu o alta eticheta, cu un alt standard. Si lista continua:
  • Absurd, dar adevarat, unii isi doresc convertirea celui ce ne va fi presedinte la statut de crestin. Asta pentru ca marea majoritate a celor din tara sa fie si mai impliniti cu alegerea- cum altfel daca si reprezentanti de biserica recomandau votul care sa nu tradeze tara, neamul si religia!
  • Schimbare de Guvern, poate cel mai bine ceva nou si fresh pentru ca increderea lor sa fie inca o data de la 0 pentru cei care ar trebui sa fie capabili sa faca mai multe. 
  • Pensii mai mari, locuri de munca mai multe, cu salarii mai bune si daca se prea poate chiar taxe mai mici.  Ei bine toate acestea nu prea stau in picioare insa nu ar strica o crestere a nivelului de trai. Nici asta nu se poate peste noapte asa ca trebuie mai intai sa devenim o tara mai buna. Avem nevoie de cei 7 ani de acasa, de integrarea si toleranta minoritatilor, de o imagine buna peste granite. Si cand vin strainii la noi sa avem strazi si investitii cu care sa ne laudam. 
Sa ne crestem potentialul tine de noi in primul rand de noi, de fiecare din noi. Ne place sa credem ca iesind la vot am demonstrat ca ne dorim mai mult, mai bine si o schimbare. Insa nu este de ajuns. E nevoie de si mai mult de atat. E nevoie de doua parti care sa lucreze si daca una am ales-o deja prin vot restul tine de sustinere si decizii bune. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.