vineri, 14 noiembrie 2014

Meserii ciudate din vremuri stravechi

Este adevarat ca trebuie sa evoluam si sa ajungem la un alt nivel ca si societate. De fapt in functie de aceasta si de modul in care se defineste vin si oportunitatile de munca. Curios este cum am evoluat, avand in vedere meseriile ce se practicau in trecut. Si unele sunt de-a dreptul hilare si te fac sa te multumesti cu ceea ce avem in prezent.

Clovnul de la inmormantari, pe cat de macabru suna pe atat de bine erau platiti. Ba chiar se crede ca aveau salarii mai mari fata de luptatori precum gladiatorii. Acestia se imbracau in hainele celui decedat, se maimutareau la propriu si asta pentru ca cei care au ramas in lumea celor vii sa nu planga prea mult si sa fie impacati cu plecarea unui om drag.

Organizator de evenimente avem si astazi insa in acele vremuri tinea de organziarea unor orgii. Si nu era o munca usoara deloc caci petrecerile cereau eforturi destul de mari, de a procura mancare, bautura si femei insa nu existau la fel de multe scurtaturi ca astazi, de la telefoane la catering.

Stercorariul- un nume ciudat ce definea pe cei care se ocupau cu negotul de excremente. In Roma Antica cand nu exista sistem de canalizare sau era prea scump si imposibil de realizat in unele zone exista o persoana care colecta zilnic excrementele. Si munca lui nu se oprea aici; mergea le periferie si vindea taranilor "materialul" drept ingrasamant pentru pamant.

Mineritul in timpurile stravechi presupunea saparea cu tarnacopul si scoaterea materialului in saci, cu greutate si cu tot cu pamant. O a doua echipa de sclavi cautau bucata cu bucata dupa metale pretioase. Ba chiar si cei mici erau angajati ca si sclavi si nu traiau mai mult de 3 luni. Insa munca era in floare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.