joi, 27 noiembrie 2014

Suntem campioni din nou insa la stres

Conform studiilor se pare ca suntem cei mai stresati oameni din intreaga Europa. Stresul vine in principal din faptul ca ne temem sa ne pierdem locul de munca. Asa ca nu degeaba marile companii se gandesc la nivelul de stres al angajatilor si pun la dispozitie chiar si o camera antistres, dotata cu tot felul de aparate.

Acolo unde se permite ca si buget si unde angajatorii inteleg ca bolile ce la alte generatii se declanseaza dupa 35 de ani incep sa invadeze sanatatea celor pana in 30 de ani, se doteaza spatiile ca la carte. Asa ca unii dintre cei mai norocosi ajung sa aiba parte de o relaxare la masa de pranz. Insa un astfel de confort este minim fata de ceea ce avem nevoie.

Conform studiilor se arata ca peste 60% din romani declara ca se tem sa nu isi piarda locul de munca caci nu au o siguranta de a se descurca cu economii. Si asta se aplica la nivel extins pentru numeroase categorii de varsta caci practic dupa ce intri in clasa muncitoare te incadrezi in aceleasi tipare de dorinte si nevoi.

Teama si stresul romanilor inseamna si frustrarea de  a nu fi intimidati. In astfel de cazuri se numara peste 40% din romani. Pentru ca si asa stresant jobul, daca vor fi si constransi cu anumite aspecte totul devine debusolant. Hartuirea este si ea la ordinea de zi.

Cum se manifesta totul? Stresul se resimte in varii feluri insa in principal afecteaza buna functionare a stomacului si a digestiei, cu dureri de cap printre altele. Mai grav este ca simptomele se resimt pe termen lung si pot declansa tot felul de boli de la caz la caz. Pe fondul de stres poti ajunge clar traumatizat, depresiv.

La polul opus in Europa se pare ca sunt angajatii din Finlanda sau Slovenia sau chiar si Suedia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.