marți, 4 noiembrie 2014

Si am votat!

Nu ai voie sa te fotografiezi in cabina de vot ca de altfel cred ca toti romanii ar fi incercat sa imortalizeze momentul. Nu de alta insa si-ar fi dorit fiecare in parte sa faca o contorizare a voturilor, negru pe alb pentru a vedea cien iese cu adevarat. Am ajuns sa nu mai avem incredere in nimic; auzeam tineri care merg la vot numai pentru ca in caz de frauda sa nu li se fure identitatea ca si cand ar fi votat. Se fura in masa si de ce nu s-ar fura si la voturi este modul in care gandesc cel putin tinerii din ziua de astazi. 

Sa revenim. Am votat, la fel ca si mii altii. Desi nu a fost sa fie asa cum ne doream, ne-am exercitat si acest drept. Cu ce folos insa cand totul a iesit un fiasco? Din pacate nu toata lumea are viata lui Tiriac care a zburat mii de kilometri, cu avionul propriu ce-i drept, numai pentru a putea vota fara sa stea la coada. De apreciat totusi- cel putin a votat. 

Ce ne facem insa cu aceasta mascarada? Ce ne facem cu ceea ce ar trebui sa fie viitorul? Pentru ca spuneam specialistii in comparatie cu 2009 s-a inregistrat o usoara scadere. Insa totul este mai  grav dat fiind ca acum mare parte din cei din diaspora nu au putut vota si acestia contau si ei. Cel putin atunci nu am avut o intreaga poveste cu cei revoltati ca nu au avut cum sa voteze si culmea, si-ar fi dorit. 

Ce pare si mai trist este ca romanii au plecat din tara lor manati de greutati. Nu au uitat insa de unde au plecat, nu au uitat de tara lor si nu au uitat ca acolo ar dori sa se intoarca. Pe buna dreptate, isi doresc ca tara lor sa fie primitoare si implicit condusa de cine trebuie. Insa tot tara lor i-a alungat din nou, la propriu, din fata sectiilor de votare. 

Mai avem o sansa insa, al doilea tur de alegeri. Poate ca mai meritam o sansa. Asa s-a gandit si destinul care ne joaca feste cu alegerile acestea asa ca hai sa mai incercam o data! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.