joi, 30 octombrie 2014

Scoala si limbile straine

Importanta studiului unei limbi straine incepe cu partea de imbogatire a vocabularului si pana la sentimentul de implinire, de cunoastere. In primul rand o limba straina te invata despre cultura si intreaga ei bogatie. De vreme ce nu cunosti cultura si sensurile ei nu poti  merge mai departe in a cunoaste o alta cultura. Ca o punte intre doua culturi si limbi straine, actionand ca un nucleu. Intelegerea la acest nivel face ca prin globalizare sa se apropie lumea, la propriu. 

Frecventand o scoala in limba engleza de fapt se rasfrange si asupra intelegerii mai bine a propriei limbi. Asta arata studiile, spunand ca efectiv se adancesc cunostintele despre propria cultura si bogatie lingvistica. Sa inveti o limba straina implica in egala masura sa iti dezvolti anumite calitati ce te ajuta pe termne lung. Adaptabilitatea este cea care se deprinde de aici; avand in vedere ca studierea unei limbi straine implica diversitatea in ideologii si nu numai fiecare individ in parte este cel care devine autodidact pentru a se adapta diversitatii cu care se confrunta. 

Insa partea ce mai importanta este legata de beneficiile studiului in sine ce se continua ulterior cu beneficiile pe termen lung, ale viitorului ce se intrevede. Pentru a urma un nivel mai inalt de studiu fata de anii scolari obligatorii se cere un minimum de 2 ani de "experienta" intr-un astfel de cadru asa ca fiecare elev in parte are deja avantajul din acest punct de vedere. Asa se face ca nu mai exista un sacrificiu ci deja o optiune prin care se ofera o sansa de a cunoaste o alta treapta de evolutie. 

Si pana la urma in contextul lumii moderne in care pretindem ca suntem este destul de important ca limba engleza sa faca parte din aria de studiu. Se incepe totul pas cu pas si de la partea practica de a deprinde studiul limbii cu ajutorul celor din jur, interactiunea cu elevii, cadre didactice si asa mai departe, totul devine mai usor. 

Una peste alta o scoala in limba engleza este ca un prim pas ce un parinte o poate face pentru propriul copil. Daca pana acum totul se delimita in functie de limba mai nou avem schimbul de experiente care sa ne permita pe viitor sa exploram intreaga lume, sa fim liber si calificati sa putem alege unde si cum sa ne construim viitorul. Studentii straini ne trec praful facultatilor pentru ca platile anuale sunt mai mici, noi preferam studiul scolilor in limba engleza pentru a putea explora lumea de afara, de dincolo de granite. 

Desi tine si de o forma de educatie de baza din sanul familiei, o scoala cu predare in limba engleza este inca de la bun inceput o provocare. Asta pentru ca trebuie sa trecem peste stereotipuri, peste conceptii invechite ce ne tin in loc. O scoala de asa fel este complexa si la un inalt nivel de educatie, nu pericliteaza anii si forma de studiu ci le imbogatesc. Si cand vom intelege toate acestea ne vom da seama si de marea de avantaje pe care elevii le pot avea. 

Stii cum se spune, tinerii de astazi sunt viitorul si baza in societatea mai tarziu. Asa ca trebuie sa investim in ei si in viitorul lor. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.