luni, 20 octombrie 2014

Telefoane ascultate

Nu este nimic nou si iesit in comun ca liniile telefonice sa fie ascultate. Mai nou aceasta metoda caracterizeaza pe cei care se ocupa de metoda accidentului. Asculta convorbiri pentru a avea o sumedenie de detalii cand vor vorbi cu victima.

Cum iti dai seama daca esti ascultat? Greu de depistat intr-o oarecare masura specialistii spun ca tine de detalii la care trebuie sa tii cont. Si aici se incadreaza de exemplu:

  • Incalzirea excesiva a telefonului. Chiar si cand acesta nu este folosit, cand este in stand by, daca acumulatorul sau este supraincalzit asta ar putea fi un prim semn de aplicatie spion care ruleaza in telefonul tau. 
  • Daca ai setarea de cautare automata a retelei poate ca nu iti vei da seama insa cand telefonul este pus sa caute o retea si sa se conecteze la ea daca se va gasi o retea cu titlu numeric atunci ceva nu este in ordine. 
  • Se pare ca si descarcarea prea rapida a unui telefon este pe aceeasi lungime de unda cu un risc de a fi pus sub ascultare. Explicatia tine de faptul ca aplicatiile spion se folosesc prea mult de energia din acumulator, de unde si descarcarea acestuia intr-un timp foarte scurt. 
  • O posibila interceptare se poate identifica si prin sunetele ciudate ce se aud in timpul unei convorbiri. Daca auzi sunete de genul fosnaitului, ecou sau pocnituri ai putea avea deja semne de intrebare despre ce se intampla. 
Poate ca ceva mai simplu este sa iti dai seama daca esti ascultat prin dispozitivul mobil cand acesta lumineaza insa fara ca tu sa il fi activat intr-un fel. Semne ce tradeaza o posibila interceptare insa in privinta careia nu prea ai ce face. Intelegand insa cel putin partea de hoti care isi incearca norocul cu metoda accidentul trebuie sa existe cel putin un semnal de alarma pentru asta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.