luni, 13 octombrie 2014

Pasiunea unora-talentul altora

Exista un talent in fiecare dintre noi. Ne nastem cu anumite aptitudini mult mai dezvoltate decat ale altora. Poate ca unul dintre noi este un mathematician mai bun si altul dintre noi prinde mai usor o limba straina si o poate invata mult mai repede decat ar face-o cineva care isi doreste la del de mult asta. Sau poate ca de mici am inceput sa cantam si sa fredonam prin casa anumite melodii, dar facem asta pentru ca ne place si pentru ca avem si glas.

Nu toata lumea este la fel inzestrata, insa cu totii avem un talent unic, si de ce sa nu ni-l cultivam inca din copilarie sau din tinerete, atunci cand simturile noastre sunt cel mai dezvoltate si mai receptive. Asadar, daca este cazul si avem copii mici care par sa mimieze ceea ce vad la cei mai in varsta ca ei in materie de preocupari, de pasiuni si de activitati zilnice sau mai artistice, putem alege sa ii ajutam sa o porneasca pe un drum frumos si plin de beneficii si de bucurie pentru o cariera timpurie intr-un anumit domeniu.

In ziua de astazi, exista nenumarate scoli, cursuri si invatatori care ne pot ghida, invata si pot inradacina si mai adanc un talent in inimile si in mintile noastre, astfel incat cu putin ajutor, sa devenim si mai buni decat suntem deja si sa facem ceea ce este mai bun pentru noi. Un asemenea lucru se poate face si pentru copiii care iubesc muzica sau dansul. Ii poti inscrie imediat ce vei observa ceva placere si pasiune in micile lor interpretatii la un curs de dans copii sau la niste ore sau cursuri de muzica special pentru cei mici, unde sa le fie explicat mai pe indelete si pe intelesul lor tot ceea ce tine de pasiunea innascuta pe care o au.

Facand ceea ce este mai bine pentru cei mici, ii poti ajuta inca din frageda pruncie sa o ia pe un drum fabulos si minunat care le poate asigura un viitor de success si ceea ce poate isi doresc inca de pe acum de la viata. Si chiar daca raspunsul lor la intrebarea “Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?” nu tine neaparat de talentul pe care il au si pentru care doresti sa-i pregatesti, cel putin acestia vor sti sa faca anumite lucruri mult mai bine decat ceilalti din jur si vor avea o pasiune cultivate si care le poate umple timpul intr-un mod grozav.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.